Сливен. Ежегодна среща с ръководители и представители на институциите, които

...
Сливен. Ежегодна среща с ръководители и представители на институциите, които
Коментари Харесай

Сливен: В Общината бяха обсъдени оперативното взаимодействие и координацията между институциите при овладяване на кризисна ситуация и влошена зимна обстановка

Сливен. Ежегодна среща с ръководители и представители на институциите, които имат задължения по обезпечаване естествени условия за живот и действие на общинската инфраструктура при зимни условия се състоя в Общината. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
Присъстваха чиновници от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – бранш „ Пътна полиция “ и „ Обществен ред “, шефът и шеф отдел в Областно пътно ръководство, ръководителят на КЕЦ Сливен „ Електроразпределение Юг “, представител на Регионална дирекция и шеф Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, основен инженер при ВИК – Сливен, Директори на двете държавни горски стопанства – Стара река и Сливен, БЧК, РЗИ и длъжностни лица от Общинска администрация.
Основно бяха разисквани въпросите по зимното поддържане на общинската пътна мрежа, улиците и достъпа до общественозначимите места в град Сливен, обезпечаване на електро и водоподаването за естествен режим на живот и действие на общинската инфраструктура, координацията при пораждане на комплицирана зимна конюнктура, обезпечаване реда и контрола при изключителни обстановки.
Кметът Стефан Радев в качеството си на Председател на Щаба за осъществяване на общинския проект за отбрана при бедствия изслуша отчетите на присъстващите на срещата, с което на процедура беше регистрирана готовността за деяние по преодоляване на спешна обстановка и влошена зимна конюнктура, както и цялостната техническа обезпеченост от екипи и машини за работа. Всички присъстващи показаха мнението си, че положителната и навременна връзка и обменът на информация ще улесни общата работа и отговорността за справяне със дилемите през зимния сезон и изключително при пораждане на комплицирана конюнктура. Особено внимание беше отделено на оперативното взаимоотношение и координацията сред институциите, обособените звена и групите.
Кметът Стефан Радев пожела сполучливо справяне с ежедневните провокации в работата на всеки един от тях и преодоляването на възможни сериозни обстановки.
Секретарят на общинския щаб и шеф отдел „ Сигурност и ръководство при рецесии “ инж. Снежана Кънева добави, че първата и съответна реакция за деяние при пораждане на изключителна обстановка е от най-голямо значение за преодоляване на риска от злополучие. Установените положителни връзки сред институциите и ведомствата са значим детайл, който работи в името на отбраната на популацията и опазване целостта на инфраструктурата.
За подаване на сигнали от жители и ведомства бяха посочени и телефоните: ЕЕНСП 112, денонощен дежурен в общината 044/663066и дежурен телефон за общинска пътна мрежа – 0888/370 700.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР