Сливен. 34 нарушения са констатирани по време на съвместна операция

...
Сливен. 34 нарушения са констатирани по време на съвместна операция
Коментари Харесай

Специализирана операция на полиция и горски служители срещу незаконния добив на дървесина

Сливен. 34 нарушавания са установени по време на взаимна интервенция на сектор „ Градец “ към РУ-Котел, бранш „ Специални тактически дейности “ към ОДМВР-Сливен и чиновници на ЮИДП, РДГ-Сливен и ДГС-Котел, оповестиха от ОДМВР - Сливен. Полицейските екипи са оказали цялостно подпомагане на горските чиновници при определяне на закононарушенията, свързани с горските, дивечовите и рибните запаси, използването и употребата на горите.

В хода интервенция са осъществени инспекции на дърводобивни отдели, намиращи се на територията на селата Градец, Медвен, Нейково, Жеравна и Катунище. Проверени са 40 семейства и адреси в село Градец за нелегално добити и складирани дърва за огрев. Проверени са 74 лица, 14 коли и транспортни средства с животинска двигателна сила. Констатирани са 34 нарушавания на Закона за горите. Служители на ЮИДП, РДГ-Сливен и ДГС-Котел са съставили 27 акта и 7 констативни протокола. Иззети са 6 броя коне, 4 транспортни средства с животинска двигателна сила, 6 броя амуниции за коне. Задържани са 21 кубика нелегално добити дърва за огрев.

Специализираните интервенции и инспекциите по противопоставяне на закононарушенията по Закона за горите не престават по пална за взаимоотношение сред ОДМВР-Сливен и РДГ-Сливен.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР