Сливен. 23-ят Международен фестивал Приятелство без граници“ ще се проведе

...
Сливен. 23-ят Международен фестивал Приятелство без граници“ ще се проведе
Коментари Харесай

Сливен: Започва ХХIII Международен фестивал „Приятелство без граници“

Сливен. 23-ят Международен фестивал „ Приятелство без граници “ ще се организира от 31 май до 2 юни, оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
В Сливен ще дойдат деца от Германия, Грузия, Румъния, Словакия, Словения, Турция, Украйна и Унгария, които дружно с фолклорните сформира от Сливен ще изградят една пъстра и цветна история на другарството.
Фестивалът стартира с дефиле на 31 май, от 18.30 ч. по бул. „ Цар Освободител “, в което ще вземат присъединяване всички групи. В 19.00 ч. на пл. ‚Хаджи Димитър “ ще се организира церемонията по откриването и концерт на участниците.
На 1 юни, от 11.00 ч., на разнообразни подиуми в града /пл. „ Хаджи Димитър “, пред Военен клуб, пред НТС, в Градската градина, до паметника на Съби Димитров и в кв. „ Речица “ ще се състоят концерти във връзка 1 юни – Международен ден на детето.
В 14.00 ч. в крепостта „ Туида “ ще се организира детски празник „ Да играем игрите на баба и дядо “ – активност по план на Регионален исторически музей „ Д-р Симеон Табаков “ – Сливен „ Отпечатване алманах „ Сечи, сечи месечинка “ – обичайни залъгалки, броилки, детски игри и играчки от Сливенско “, осъществен с финансовата поддръжка на Министерство на културата.
В 19.00 ч. на откритата сцена на пл. „ Хаджи Димитър “ ще стартира концертът на всички участници във фестивала.
Фестивалът ще приключи с гала-концерт на участниците, който ще се организира на 2 юни от 18 ч. в залата на Драматичен спектакъл „ Стефан Киров “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР