Следя от близо обстановката в Карлово след наводненията и съм

...
Следя от близо обстановката в Карлово след наводненията и съм
Коментари Харесай

Ангел Стоев: Помагаме с всичко необходимо на Карлово след пороя

Следя от близо ситуацията в Карлово след наводненията и съм в непрекъсната връзка със зам.-кметът на общината Антон Минев, с цел да оказваме помощ с каквото е належащо “.

Това съобщи регионалният шеф на област Пловдив Ангел Стоев на брифинг пред публицисти на брифинг в ОДМВР. „ Ситуацията е овладяна, няма тежко потърпевши хора. Бедствието е локално, по тази причина е оповестено и отчасти бедствено състояние “, добави Ангел Стоев.

По думите му пороят е траял към час и половина, като са се излели към 80 литра на квадратен метър. За наслада съществено потърпевши хора няма. По-тежки са вредите в 16-17 къщи, които са  с наводнени изби и приземни етажи. Два екипа от пловдивската пожарна са били изпратени на помощ на локалните огнеборци за по-бързото отводняването на залетите жилища.

Областният шеф заяви, че сега на терен в Карлово работят две комисии – едната оглежда и разказва вредите по инфраструктурата, другата се състои от обществени служащи, които ще преценят нуждата от финансова помощ за фамилиите.

Предстои да се изготви предложение до Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет. „ Областна администрация ще спомага оптимално бързо да се придвижат документите и отпуснатите средства да стигнат до Карлово “, увери Ангел Стоев. Той добави, че шефът на гимназията по железопътен превоз, която пострада съществено, е уведомил министъра на образованието за провалите и е получил увещание, че ще получи средства за възобновяване.

Областният шеф е във връзка и с шефа на ОПУ-Пловдив Петър Попов, от който го е  уверил, че по обяд в Карлово ще влезе тежка техника, с цел да разчисти най-пострадалата улица, която е до гарата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР