Следвоенното възстановяване на Украйна ще бъде мисия на цяло поколение,

...
Следвоенното възстановяване на Украйна ще бъде мисия на цяло поколение,
Коментари Харесай

Фон дер Лайен и Шолц призовават за План Маршал за възстановяването на Украйна

Следвоенното възобновяване на Украйна ще бъде " задача нацяло потомство ", която изисква тактика от мащаба на проекта " Маршал ", декларират немският канцлер Олаф Шолц и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Те пазят тази теза в публикация, оповестена онлайн от " Франкфуртер алгемайне цайтунг " в неделя - един ден преди германско-украински стопански конгрес в Берлин, отдаден на възобновяване на Украйна. Шолц ще открие срещата дружно с украинския министър председател Денис Шмигал. Разговорите ще бъдат последвани във вторник от експертна конференция, проведена от Европейската комисия и от Германия, която сега ръководи Г-7.

Европа има специфична роля в поддръжката за Украйна, тъй като тя е кандидатка за участие в Европейски Съюз, означават Шолц и Фон дер Лайен и пишат: " Пътят на реконструкцията затова е и украинският път към Европейски Съюз ".

" Украйна също така пази основания на правила интернационален ред, основата на нашето спокойно взаимно битие и на напредъка в международен мащаб. Така че когато поддържаме Украйна, ние построяваме нашето бъдеще и това на нашата обща Европа ", декларират немският канцлер и ръководителят на Европейска комисия.

Германска група за лобиране, която съставлява компании с ползи в Източна Европа, също е призовала за проект за възобновяване на Украйна по модела на проекта " Маршал ", заяви Ройтерс, като се базира на медийната група RND.

Досието от 20 страници, озаглавено " Да възстановим Украйна ", в което се проучват въпроси от промишлеността до земеделието и енергетиката, ще бъде показано на германско-украинския конгрес в понеделник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР