Следвайте Гласове в В заключителните си думи Болсонаро благодари на

...
Следвайте Гласове в В заключителните си думи Болсонаро благодари на
Коментари Харесай

Бог! Държава! Семейство!: Болсонаро и Лула в остър словесен сблъсък преди изборите в Бразилия

Следвайте " Гласове " в
В заключителните си думи Болсонаро благодари на Бог, че е избавил живота му, откакто беше намушкан с нож по време на предизборната акция през 2018 година, и се базира на вярата си в апел към религиозните гласоподаватели. По време на дебата той за следващ път повтори мотото си: " Бог! Държава! Семейство! ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро и някогашният държавен глава Луиз Инасио Лула да Силва, който бразилците назовават единствено Лула, се изправиха един против различен в последните обществени диспути преди втория тур на изборите на следващия ден, акцентирайки основно върху икономическите компликации, съобщи Асошиейтед прес.
Този въпрос би могъл да " наклони везните " при някои от малцината гласоподаватели, които още не са решили за кого да гласоподават, в оспорваната конкуренция сред крайнодесния настоящ президент и левия кандидат, влезнали в изострен конфликт нощес в дебатите, излъчени от най-голямата телевизионна мрежа в страната, отбелязва АП.
Лула, който води в допитванията и се стреми да се върне на поста, който заемаше от 2003 до 2010 година, за следващ път даде обещание да усили разноските за бедните, въпреки да не показа явен проект по какъв начин ще реализира това. Той посочи също, че държавното управление на Болсонаро още не е осъществило нарастване на минималната работна заплата, надвишаващо инфлацията. 

" Този човек ръководи четири години и няма нито 1% действително нарастване ", съобщи Лула по време на дебатите по телевизия " Глобо " в Рио де Жанейро, траяли два часа и половина. Той съобщи, че минималната работна заплата в този момент е с по-ниска стойност, в сравнение с при идването на власт на Болсонаро. 
Болсонаро побърза да обещае повдигане на минималната месечна заплата следващата година от 229 $ на 265 $, при все това това не влизаше в предлагането му за бюджета за 2023 година, изпратено до Конгреса. Президентът сподели, че повишението на минималната работна заплата е било възпрепятствано от икономическия спад, съпътствал пандемията от КОВИД-19, и акцентира, че в този момент икономическата активност се засилва.
" Справихме се по-добре, в сравнение с бихте се справили вие ", сподели той на противника си, заявявайки, че бразилската стопанска система сега " е една от най-хубавите в света ".
В хода на дебатите Болсонаро съобщи, че цялата система е против него. На моменти той изглеждаше раздразнителен, а Лула на няколко пъти обърна внимание на държанието му, наблягайки, че то не подхожда на поста му.
Двамата имаха единствено още един спор лице в лице, по-рано този месец. Той беше в подобен формат, предоставящ на претендентите време, което те могат да употребяват, както решат - като се извърнат към гласоподавателите или задават въпроси на съперника си.
Сегашният спор сподели смяна от предходната им среща, когато Лула се концентрира върху необятно подложените на критика ограничения на Болсонаро за справяне с пандемията, лишила живота на над 680 000 бразилци, а Болсонаро се спря на следствията за корупция, които накърниха престижа на съперника му и неговата Партия на трудещите се. Вчера двамата претенденти още веднъж засегнаха тези тематики, само че се стопираха на тях в по-малка степен.
Лула неведнъж се опита да показа държавното управление на Болсонаро като изолирано от света, изтъквайки дребното държавни визити и съдружници в чужбина. Болсонаро, на собствен ред, подсети за визитата си в Русия, с което обезпечи доставка на торове преди съветската инвазия в Украйна, подпомагайки бразилското земеделие, и увери, че Близкият изток го " приема с отворени прегръдки ".
В заключителните си думи Болсонаро благодари на Бог, че е избавил живота му, откакто беше намушкан с нож по време на предизборната акция през 2018 година, и се базира на вярата си в апел към религиозните гласоподаватели. По време на дебата той за следващ път повтори мотото си: " Бог! Държава! Семейство! ".
Съгласно най-новото допитване на института " Датафоля ", оповестено в четвъртък, Лула леко е нараснал (от 4 на 6 процентни пункта) преднината си: желание да гласоподават за него са декларирали 53% от интервюираните, а за крайнодесният му конкурент - останалите 47%, отбелязва Франс прес.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР