Следвайте Гласове в .В ефира на предаването Здравей, България на

...
Следвайте Гласове в .В ефира на предаването Здравей, България на
Коментари Харесай

Костадинов: Призовавам президента да наложи вето върху хартиената бюлетина

Следвайте " Гласове " в.
В ефира на предаването „ Здравей, България ” на Нова телевизия лидерът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов прикани президента да наложи несъгласие върху хартиената бюлетина. По думите му, смесено гласоподаване ще даде опция за една изборна вакханалия, каквото е имало през 2021 година

„ Въпреки че последните пъти, когато го призовахме да свика референдум за въвеждане на еврото, отхвърли. Затова на следващия ден в 12 ч. излизаме на митинг пред Народното събрание за запазването на българския лев ”, посочи Костадинов.
По думите му, смесено гласоподаване ще даде опция за една изборна вакханалия, каквото е имало през 2021 година Той напомни случай, за който твърди, че е станала корист с изборните бумаги.
„ През 2019 година „ Възраждане ” беше на балотаж на кметските избори във Варна. Тогава успяхме да осигурим покровители единствено в половината от секциите. Нямахме задоволително хора. В тези 200 секции, в които имахме наблюдаващи, победихме ГЕРБ. В другите, в които нямахме такива, ГЕРБ ни победи в съответствие 2:1 и в последна сметка завоюва балотажа. Когато направихме разбор на изборния резултат, разясних обществено това нещо. Заявих, че вотът се фалшифицира.  Коментарът на един от общинските съветници във Варна беше: „ Кьорав карти не играе. Като нямате опция да си докарате покровители, не се оплаквайте, че сме ви открадвали гласовете ”, описа Костадинов.

Според него множеството хора ще гласоподават с машини на идващите избори.
„ Тук желая да направя спогодба, че и с машините стават злоупотреби, просто са по-малко. Когато се броят бюлетини, този развой е децентрализиран. Ако разполагаш с хора по места в секциите, те могат да създадат, каквото си изискат. С машините е друго – там се управлява процеса централно от ръководещите. Неслучайно по тази причина повдигнахме въпроса за ролята на „ Информационно обслужване ”. Операторът е главният провинен да има подозрения в честността, прозрачността и честността на изборния развой ”, посочи водачът на „ Възраждане ”.
Той разяснява и дали е допустимо да има държавно управление. „ За да има държавно управление с първия мандат, това значи, че Българска социалистическа партия би трябвало да направи коалиция с ГЕРБ. Не е толкоз невероятно, тъй като левицата беше в коалиция с Демократична България, които са духовните наследници на Съюз на демократичните сили ”, добави Костадинов.
Целия диалог гледайте във видеото.

Източник: Нова телевизия
 
 
 
02 Дек 202216502 Дек 202211902 Дек 20229802 Дек 20226102 Дек 202253201 Дек 2022457КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022182119 Ное 2022100829 Ное 202238524 Sep 20223103
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР