Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът на Украйна Влодимир Зеленски, който посети

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът на Украйна Влодимир Зеленски, който посети
Коментари Харесай

“Ню Йорк Таймс”: Зеленски си тръгна без танкове и ракети

Следвайте " Гласове " в Телеграм
Президентът на Украйна Влодимир Зеленски, който посети Вашингтон преди два дни, не можа да се контракти с американското управление за доставката на Киев на танкове и ракети с огромен обхват, написа “Ню Йорк Таймс ”.

По време на визитата на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон администрацията на Джо Байдън тържествено разгласи, че ще достави на Украйна първата система за противоракетна защита " Пейтриът ". Въпреки това Зеленски изиска доста други оръжия, само че те му бяха отказани, като бяха посочени рисковете от ескалация на войната, написа в. " Ню Йорк Таймс ". Отстрани може да наподобява, че възприемането на рисковете от страна на администрацията се трансформира - да вземем за пример през първите месеци на войната доставките на HIMARS даже не бяха обсъждани. Според източници на изданието обаче процесът на взимане на такива решения е друг.
Вашингтон следи изменящия се темперамент на войната, а оттова и потребностите на Украйна, считат източниците на вестника. Например реактивните системи за залпов огън HIMARS бяха предоставени, когато стана ясно, че Украйна се нуждае от оръжия с по-голям обхват от съветската артилерия, с цел да унищожи щабове и хранилища за муниции надалеч зад фронтовата линия. Въпреки това ракетите с максимален обхват на деяние на HIMARS, ATACMS, не бяха изпратени на Киев (и към момента не са), защото се счита, че в случай че Украйна изпадне в мъчно положение, тя може да стартира да изстрелва тези ракети в неоспорвана съветска територия и да даде на съветския президент Владимир Путин мотив за ескалация на войната. " Пейтриът " се вписва в тази логичност, защото в този момент Украйна би трябвало да се пази от ракетни офанзиви против обекти в тила.
В момента източниците на вестника показват три съществени типа оръжия, които Вашингтон не е подготвен да даде. Първите са тези с огромен обхват на деяние, като да вземем за пример ATACMS.

Вторите са изключително високотехнологични произведения като тежките безпилотни самолети MQ-1C Gray Eagle и MQ-9 Reaper. Пентагонът се притеснява, че те могат да бъдат свалени или да катастрофират и да попаднат в съветски ръце.
И най-после, третата група са оръжия, които изискват дълготрайно образование и усъвършенствана система за поддръжка. Те включват американски танкове " Ейбрамс " и изтребители F-16. US администрацията счита, че Украйна разполага с задоволително танкове и самолети от руски модели, които украинската войска среща добре.
Но Вашингтон към момента не желае директен конфликт сред Русия и НАТО и счита, че тази заплаха по никакъв метод не е намаляла, написа в. " Ню Йорк Таймс ".
Междувременно в Съединени американски щати бе гласуван бюджетът за идната година.
Конгресът на Съединени американски щати утвърди бюджет от 1,7 трилиона $, в който близо 45 милиарда $ са планувани за помощ на Украйна.
В същото време в. " Вашингтон Пост " написа, че слабостта на Съединени американски щати е дефицитът на артилерийско съоръжение от всевъзможен тип.
Изданието цитира представителя на Пентагона Кристин Уормут, която споделя, че сега американската отбранителна индустрия може да създаде към 14 000 снаряда с диаметър 155 мм за един месец. На собствен ред неназован боен източник показва, че украинските военни изстрелват подобен брой снаряди за два дни.
Уормут обаче отбелязва, че се възнамерява увеличение на производството на гаубични снаряди. Все още обаче не е известно какъв брой време ще отнеме това. Украинските въоръжени сили употребяват американски гаубици с огромен обхват на деяние M777 с диаметър 155 мм. Германските самоходни артилерийски установки PzH 2000, полските Krab и френските CAESAR имат същия диаметър.
 
 
24 Дек 20225823 Дек 2022278023 Дек 2022102623 Дек 202235223 Дек 202291823 Дек 20221253КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202280509 Дек 2022116017 Дек 2022110217 Дек 2022349
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР