Следвайте Гласове в .Руските въоръжени сили атакуваха енергиен обект в

...
Следвайте Гласове в .Руските въоръжени сили атакуваха енергиен обект в
Коментари Харесай

Зеленски: Руските окупатори тероризират и убиват цивилни

Следвайте " Гласове " в.
Руските въоръжени сили нападнаха енергиен обект в северната част на Киев, причинявайки няколко детонации, над града се носи пушек, заяви " Ройтерс ", като се базира на очевидци и украински публични лица. Според Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на президентската канцелария, са били нанесени три удара по неуточнено енергийно оборудване. На цялата територия на Украйна е оповестена въздушна паника, съобщава Българска телеграфна агенция.

Кметът на украинската столица Виталий Кличко от своя страна съобщи, че офанзивата е била против " жизненоважна инфраструктура " и чиновници на незабавната помощ са се насочили натам. 
 

Дим над Киев след днешния обстрел. Снимка: АП

Според очевидци, представени от ТАСС е станала детонация наоколо до Топлоелектрическа централа. В момента на цялата територия на Украйна е оповестена въздушна паника.
Нито един от формалните лица не сподели дали е била ударена топлоелектрическата централа, нито заяви за възможни жертви.
" Украйна е подложена на обстрел от окупаторите. Те не престават да го вършат това, което вършат най-добре - да тероризират и да убиват цивилни ", написа президентът Володимир Зеленски в " Телеграм ".  " Терористичната страна няма да промени нищо за себе си с сходни дейности. Това единствено ще удостовери нейната разрушителна и убийствена същина, за което сигурно ще бъде потърсена отговорност “, добави той.
Два въздушни удара са били нанесени по енергийно оборудване в югоизточния град Днепър, причинявайки " съществени вреди ", написа в " Телеграм " президентският асистент Кирило Тимошенко.
В обекта " бушува пожар и има съществени опустошения ", съобщи шефът на Днепропетровска област Валентин Резниченко.
Въздушен удар остави Житомир без вода и електричество, заяви кметът на северния украински град.
Според свидетел, представен от Ройтерс, съветска ракета е блъснала жилищна постройка в Николаев, на югозапад. Тя е разрушила изцяло едното крило на постройка в центъра на пристанищния град, оставяйки огромен кратер.
" В Николаев врагът унищожи жилищна постройка с ракети С-300. Загина един човек. Имаше удар и по пазара за цветя, в парка с кестените. Чудя се против какво са се борили съветските терористи в тези безусловно мирни обекти? ", сподели Зеленски.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР