Следвайте Гласове в Президентът на Русия Владимир Путин внесе в

...
Следвайте Гласове в Президентът на Русия Владимир Путин внесе в
Коментари Харесай

Парламентарни избори в ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област ще се проведат през септември догодина

Следвайте " Гласове " в
Президентът на Русия Владимир Путин внесе в Държавната дума план на федерален парламентарен закон за приемането на ДНР, ЛНР, Херсонска област и Запорожка област в състава на Руската федерация, заяви ТАСС, базирайки се на информация от пресслужбата на Комитета за държавно строителство и законодателство на Държавната дума.

" Четири плана на федерални конституционни закони (ФКЗ) за присъединението на Донецката и Луганската национални републики и Запорожката и Херсонската област към Руската федерация бяха показани от съветския президент в Държавната дума ", оповестиха от пресслужбата.
Според документа ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка област се одобряват в състава на Руската федерация в сходство с съветската конституция и законодателство, като се образуват нови субекти - две републики и две области. Името на новия индивид на Руската федерация ще бъде включено в първата част на член 65 от съветската конституция, в която се изброяват съветските райони.
Изборите за парламенти на ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област ще се проведат в един ден през септември 2023 година, заяви още ТАСС. Съответните клаузи са записани в договорите за приемането на тези територии в състава на Руската федерация, препратки към които се съдържат в решенията, оповестени през днешния ден на уеб страницата на Конституционния съд на Русия.

" Съгласно член 7 от въпросния контракт изборите за законодателен (представителен) орган на Донецката национална република се провеждат през втората неделя на септември 2023 година ", се споделя в решението на съветския Конституционен съд по отношение на конституционността на контракта за присъединение на ДНР към Русия.
Подобни клаузи са планувани в договорите с Луганската национална република, Запорожската и Херсонската област, съобщи Българска телеграфна агенция.
Отбелязва се, че до момента в който не бъдат определени законодателни органи в Донецката и Луганската национална република, пълномощията им ще се упражняват от районните парламенти. Президентът на Русия назначава краткотрайно изпълняващ длъжността върховен чиновник във всеки от тези райони в период от 10 дни от датата на приемането на районите в Руската федерация за интервала до встъпването в служба на определените ръководители на републиките.
Ръководителите на Херсонска и Запорожка област ще получат статут на губернатори. Те ще бъдат назначени от съветския президент в границите на 10 дни от датата на приемане на новите субекти.
В първия член на всяко от четирите съглашения се споделя, че Донецката и Луганската национална република, Запорожската и Херсонската област се смятат за признати в състава на Руската федерация от датата на сключване на споразуменията, т.е. от 30 септември тази година.
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР