Следвайте Гласове в Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев

...
Следвайте Гласове в Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев
Коментари Харесай

Съюзът на артистите обвини министър Минеков в лъжи, призова Радев да го уволни

Следвайте " Гласове " в
Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев разгласява остро писмо, в което осъжда дейностите на министъра на културата. 

Мутафчиев упреква Минеков в откровени неистини и уронване престижа на работещите в бранша. 

Ето и цялостния текст на писмото: 

Съюзът на артистите в България се причислява солидарно към всички, сътрудници от Драматично - куклен спектакъл " Иван Радоев " - Плевен и от Народния спектакъл „ Иван Вазов “, които изпратиха и до нас отворените си писма против систематичните нападки и обиди към тях от страна на служебния министър на културата проф. Велислав Минеков. 

Напомняме на министър Минеков, че нашата организация е длъжна да утвърждава престижа на театралните изкуства в страната и отвън нея, да пази създателите и чиновниците при накърняване на професионалното им достолепие, според което намираме за неприемливи и извънредно несъответстващи всевъзможни обществени изявления, подмятания, погрешни изказвания, откровени неистини и внушения, които уронват престижа на работещите в нашия бранш. 

Осъждаме остро измененията, които екипът на Министерството на културата одобри в Наредба № Н-5 от 27 юни, 2007 година за изискванията и реда за осъществяване на състезания за даване на средства от Национален фонд " Култура ", нанасяйки непоправими вреди на целия самостоятелен културен бранш! Осъждаме остро предложенията за промени в Наредба № Н-4 от 14 юни, 2007 година за осъществяване на състезанията за шефове на държавните културни институти, които екипът на Министерството разгласява за публично разискване в дните сред празниците. 

Осъждаме изрично и остро всички несъответстващи дейности и обществени изявления на Министерството на културата и насочваме молба за незабавна интервенция от страна на Президентската институция, с цел да опитаме дружно да спасим този по този начин характерен бранш в живота на българина, до момента в който към момента не е прекомерно късно! 

Време е някой да пусне противопожарната завеса!

 
21 Дек 2022600321 Дек 2022123721 Дек 2022139521 Дек 2022344521 Дек 2022114020 Дек 20224556КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202278209 Дек 2022111217 Дек 2022105317 Дек 2022314
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР