Следвайте Гласове в Пети блок на АЕЦ Козлодуй ще работи

...
Следвайте Гласове в Пети блок на АЕЦ Козлодуй ще работи
Коментари Харесай

Росен Христов: V блок на АЕЦ ще работи изцяло с гориво на Уестингхаус, спираме да внасяме от Русия

Следвайте " Гласове " в
Пети блок на АЕЦ " Козлодуй " ще работи напълно с гориво на " Уестингхаус ", стопираме да внасяме нуклеарно гориво от Русия.

Това съобщи министърът на енергетиката Росен Христов в ефира на " Лице в лице " по БТВ.
Доставките стартират от средата на 2024 год., когато е ред да има отчасти зареждане. Затова известно време блокът ще работи паралелно и с съветско гориво, и с гориво на " Уестингхаус ".
„ Първите доставки на свежо нуклеарно гориво от компанията „ Уестингхаус “ ще станат през средата на 2024 година. Тогава по проект ще бъде заредено гориво в 5 блок на АЕЦ „ Козлодуй “, сподели министър Христов.

„ Първото зареждане е отчасти. Горивото е съобразено с условията за сигурност и е съвместимо с съветското гориво. Това е изцяло безвредно. Проучихме всички варианти. В Чехия към този момент има сполучлив случай, както и в други страни. Сигурни сме, че техническото решение е най-хубавото за пети блок “, добави той. 

Договорената цена е идентична с тази на съветското гориво, посочи Росен Христов. 

„ За първи път „ Уестингхаус “ ще създава касетите и доставката на горивото. Те ще конфигурират тяхната система за вътрешнореакторен надзор. Двете системи ще работят редом в началото. За VI-и блок сме пред сключване на контракт с „ Франатом “. Това ни дава диверсификация – два изцяло разнообразни източници “, безапелационен е министърът на енергетиката. 

„ Спираме да внасяме съветско гориво. С напредването на войната логистично не може да се достави гориво. Фериботът не може да мине под Кримския мост е една от аргументите. Компанията „ Твел “ разгласи, че имат усложнения и проблеми. 2023 година няма да могат и да желаят да доставят. Изправени сме пред обстоятелството, че съветско гориво не можем да доставяме “, добави Христов.
Росен Христов отговори и на въпроси, свързани с отработеното нуклеарно гориво. 
Имаме потенциал да съхраняваме отработеното нуклеарно гориво 50 - 100 години. Русия не извършва контракта да го извежда от България. Руската администрация е лишила лиценза на компания " Маяк ", с която сме имали контракт. Затова в този момент се води диалог с френска компания, сподели той.
Ако бяхме купили танкерите с газ на Политическа партия, в този момент цената щеше да е 300 лева, съобщи той.

 
23 Дек 20221323 Дек 202219023 Дек 202224522 Дек 202217322 Дек 202240222 Дек 2022414КоментариДоларът ни блазни22 Дек 2022 21:02ч.
A 4-ти юли ще честваме ли?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Росен Христов: V блок на АЕЦ ще работи напълно с гориво на " Уестингхаус ", стопираме да внасяме от Русия23 Дек 2022 7:36ч.
На каква цена ще го пазарим от Уестингхаус и каква ще е ориста на отработеното гориво? В Дунав ли ще го изхвърляме? Радевият кабинет затри дефинитивно България, не ли?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ГАГА22 Дек 2022 21:10ч.
Росен Христов: V блок на АЕЦ ще работи напълно с гориво на " Уестингхаус ", стопираме да внасяме от Русия === Това са цялостни нелепости. Няма нито една АЕЦ, създадена от ССР или Русия, на която да е сменено цялото гориво. Просто НЯМА. Но за този идьот ИМА. И другото е, че този Уестингхаус Електрик Швеция АВ не създава никакво атомно гориво. Той е ПОСРЕДНИК. А с кой ще посредничи, питайте простоКирливия и кокорчовеца. Срещу прилична надценка и оставено тук отработено атомно гориво, отново ще си караме с съветското, само че прекупено от нашите гьонсурат мошеници.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бай Иван22 Дек 2022 23:09ч.
Ако е по този начин, както казваш, въпреки всичко това е по положителният вид, че най-малко опастност от ядренна повреда на АЕЦ Козлодуй ще бъде избегната. Ще ни остане единствено да купуваме от 2 до 4 пъти по скъпо гориво от съветското, тъй като прекупвачите и те деца хранят. След 1-2 години цените на електричеството у нас ще се удвои с помощта на скъпото нуклеарно гориво и излизането на т. н. пазар на всички семейства! Това ще е следващото безумство на наглите и алчни брюкселски зелки. След затваряне на 40% от ТЕЦ-вете у нас, с помощта на дружните старания на СДС-та, царски държавни управления, гербаджийски държавни управления и държавни управления на харвардските шарлатани, България от енергийния бисер на Балканите през 1990 година, продаваща ток на всички наши съседи ще стартира да внася ток от Турция (до тогава Турция ще има най-малко 2 атомни централи, издигнати от руснаците) и останалите ни съседи!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бай Иванко23 Дек 2022 0:10ч.
АЕЦ в Акую е напълно благосъстоятелност и под ръководството на руснаците. Турция просто ще получава електрическата енергия. За втората АЕЦ не съм наясно. Само идиоти като нашите могат да забранят активността на такава АЕЦ, която им носи единствено изгоди. А Ердоган е посочил, че е доста надалеч от нашенското психарско равнище, дето щели да закриват активността на Нефтохима, тъй като Русия получавала 10% от облагата.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати тралала22 Дек 2022 21:11ч.
Американците ще прибират ли отработеното гориво? Такива опити с нещо което работи си е напряко закононарушение. Явно идната година ще е годината на моржуването, тъй като няма да имаме пари да си платим скъпата сила.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ГАГА22 Дек 2022 21:14ч.
Русия не извършва контракта да го извежда от България. Ами Европейска комисия ни забрани да изнасяме на открито отработеното атомно гориво. Ама поради това Русия не изпълнявала контракта. Същото като със Северните потоци - наглосаксиите ги гръмнаха, а в този момент ще съдят Газпром, че не си извършва договорите. Уфф, аман от гьотферени.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати нО КОМЕНТ22 Дек 2022 21:19ч.
очевидно дебилизацията в нашта родина е цялостна
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Идеалист22 Дек 2022 21:32ч.
Когато дойдат Ф-16, ще накарат българин да направи провокация против Крим!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ама22 Дек 2022 21:34ч.
Разбира се още веднъж Путин / Русия е отговорна. Не можели фериботи да минават - бля, бля, бля. Глупости. Висш слугинаж и от страна на Радев към американския губернатор. Доста добра подготовка е имал, с цел да убеди толкоз доста хора, че може да води по-умерена политика, а в действителност си слугува на " Козяк ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рис22 Дек 2022 21:36ч.
Не Русия, а България се е отметнала от контракта. Заради " общностни задължения ". Сега ще пазим боклуци и ще плащаме надценки - никак не им се врзъвайте, че цената била същата. Същата е единствено временнто - с цел да замижат евроатлантические глупци. Отделно има немалка възможност да стане някоя повреда поради недомислени преправки.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ellie22 Дек 2022 21:37ч.
Ветото Македония падна. Вкараха ни в еврочакалнята-почна инфлацията. Официално въоръжаваме страна в спор. Унищожихме Белене, Син Поток, затворихме 4-ри реактора, съсипахме обучение, опазване на здравето, земеделие, заплащат ни, с цел да не произвеждаме. Ядем реплика на самун на безумни цени. Горяхме в ТЕЦ-ове мед. боклуци от Ебола-Африка. Боцкаха ни с пробни течности, наложително. Турция ще ни пази небето. Унищожаваме лв.. Приемаме цифрово евро. 43 пола. 5-токачествени детски храни на Европейски Съюз на тройни цени. Остана ли нещо същинско в тази страна, нещо обикновено, нещо свещено? Остана да си отровим чернозема шистов, да сменим кирилицата с латиница, и да обявим война по едно и също време на Китай, Иран, Русия, Бразилия и простъпка, от пренапъване на Папуа (без Гвинея) и Хаваите, в случай че преди този момент не гръмнат реакторите Козлодуй- Чехия на ръба на детонация, Украйна отработено нуклеарно гориво на голо поле-скрити отчети.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати най-голямото престъпление22 Дек 2022 22:04ч.
Това е най-голямото закононарушение по отношение на нуклеарната енергетика на България, осъществено от държавното управление на президента Радев! Позор! Колониалното държавно управление под управлението на Радев извършват нарежданията на Блинкен, който свежда на Радев нарежданията на колониалния стопанин. Позор!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати хахаха22 Дек 2022 22:23ч.
Шарлатани
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Имаше решения на НС22 Дек 2022 23:40ч.
и то Народно събрание определено неотдавна, през октомври. Стига с този Радев, поемете личната си отговорност за това че имаме такова Народно събрание. Проверете кои от Народно събрание са дали своят вот " за " и напишете писма до тях. Аман от мрънкачи, " дето нищо не правят " както е споделил дядо Славейков.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати читател23 Дек 2022 9:17ч.
" този Радев " можеше да нападна решението на Народно събрание пред Конституционен съд ( съгласно проф. Пламен Киров), само че комфортно се въздържа.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Шарлатания22 Дек 2022 22:33ч.
Какво се случва не се знае.Тези реактори са съветски. С американско гориво не се знае дали ще работят. Ако стане повреда основния самозванец ли ще носи отговорност или този хубавец Росен. Няма значение. Ситуацията ще е необратима по ужасна от шарлатанска.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Охи22 Дек 2022 22:37ч.
Споко сътрудници,няма да има никаква промяна на горивото!Както вярно означи сътрудника нагоре тази компания е единствено медиатор,а не производител.Естествено,че матриалът ще е съветски,но към този момент на тлъста цена.Добре отработената схемичка с газа-пак съветски,но с надценка.Всичко платено,разбира се от покорното българско племе.Само въпросът с отработеното гориво е провесен,ма нищо-его те Странджата,Северозапада,що пусти територии-все ще се откри място за един ров.Е,последиците...карай,купонът да тече...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Над нещата22 Дек 2022 22:40ч.
Изглежда, че страната е готова за територия, а не да я обитава народ. Иначе нямаше да има сходни трикове - всяка нова власт ругатни преходната, насочва обвинявания които не минават в санкции, всичко остаряло е по-добро от всичко ново. Отношенията сред хората се утежняват поради мощно конкурентната изкуствена среда и дефицита, ограбването, източването в интерес на някого отвън рамките. Всяка тематика през днешния ден разделя хората на групи, на все по-малки групи, до отчуждаване. И всеки ден някой предлага нови и нови тематики за делене, до раздробяване. И никой не предлага обединяване.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Този път няма да има групова безотговорност22 Дек 2022 22:47ч.
В борисовата градина има повече от 240 дървета за тези които са решили и за тези които са изпълнили! Но в случай че имат искания може и по двама на клон!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Филан Кишиев22 Дек 2022 22:48ч.
В България е доста мъчно да си тъп - конкуренцията е убийствена. Но този съумява мислейки, че и ние сме такива. Съединени американски щати закупуват гориво от Русия, този е толкоз убеден, тъй като се е самопоставил във веригата медиатори на международно незнайни селски търгаши. Прав е някокой нагоре - Ами отработеното гориво?!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Служебното държавно управление има22 Дек 2022 23:02ч.
мандат за подготовка и осъществяване на избори,а то изпраща оръжие,променя работещата атомна централа,купува самолети.Имаме ли страна?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати На остаряла коза яре22 Дек 2022 23:07ч.
Вие сте тотални тъпанари, почтени наследници на по предните които разсипаха БГ.Който докараха 9 милионна БГ в 6 милионна подмандатна територия. Та Сърбия е към този момент по огромна като население, а за военна мощност и промишленост да не приказваме и то след разпад на Югославия и война.Тотални тъпанари сте!Българи,емигрирате от тая кочина през 2023.Не стойте да слугувате на тия тъпанари. Послушайте майора.На неприятно не ви изучавам.Емигрирайте.Това не е страна.Светът е огромен. Не работете за тия копои. Емигрирайте и работете за себе си.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бай Иван22 Дек 2022 23:18ч.
Стига си приказвал нелепости! Да си оставим райската земя на роми, арабски пришълци и евреи? Емиграцията не е решение, а би трябвало да се буди заспалия народ!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати На остаряла коза яре23 Дек 2022 6:58ч.
Разбирам възмущението ви и не го съдя. Но не го квалифицирам.Дали е нелепост времето ще покаже.Не може 3000000 да са простаци.Това е реакция на безсилието да промениш нещо.На 49 тръгнахме.Глупаци ли сме?Боли ме за тази земя.Унижаваха ме свои.Намерихме си мястото.Поне никой в този момент не ме унижава.А за другото въобще не го споменавам-качество на живот.30 г бяха задоволително време БГ да дръпне тъй като имаше добра основа-образован народ, не неприятна стопанска система и развито селско стопанство.Стана противоположното.Затова и призовавам да не си губят времето по младите че да не пишат същото след 30 години.Лек ден Иван.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Охи23 Дек 2022 8:46ч.
Не можело 3000000 да са простаци!Без да се обиждаш пич,ама може!Справка-Украйна!40 млн.безумни зомбирани простаци!Поздрави.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Всичко е довиждане!22 Дек 2022 23:22ч.
... Само не разбрах, като " Уестингхаус " е толкоз в час да ни доставят гориво за нашия изцапан АЕЦ, за какво Щатите зависят напълно от съветско ядренно гориво? И за каква диверсификация става въпрос, бе тъпаци? Мисля сир че скоро ще минем на китова мехлем, това е! Само дето китове няма, с изключение на тея в Евро- Пасмината, дето са папнали от Катарските филии с мехлем! Я си.....
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати lindentown23 Дек 2022 0:02ч.
Ще преодолеем и тази шарлантания, наречена Румен Раадев!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати хахаха23 Дек 2022 8:35ч.
Много е тъп!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Z T.M.23 Дек 2022 1:59ч.
Америка ке падне. (перифраза Вазов, Чичовци) Но от дб, пп, герп не са го чели това...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати А за отработеното гориво23 Дек 2022 2:49ч.
И синергитичните идиоти, и прилежащите им мисирки мълчат като... вий си знаете като какво
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Омуртаг23 Дек 2022 4:40ч.
Поредният потребен глупак,който рамене каквото са му наредили. Например за превоза на горивото имам предложение което е по бързо,по безвредно и безусловно несъмнено.Товарят го на един Ту-160,няколко СУ-35,за конвой и в границите на 2 часа е у нас.Какво ще кажеш Христов?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати стадий на ускорено необратимо унищожение23 Дек 2022 7:32ч.
Умишленото уврежданена ПАВЕЦ Чеира,плановете за затваряне на Мариците,схемата за съзнателно увреждане на 5-ти и 6-ти блокове на атомната ни централа под формата на зареждане с подправено гориво, са все разумни стъпки на западните куратори за необмислено миниране и разрушение на нашата страна. Тези събития са показателни за безнадеждно нездравословната българска политическа класа, която решително върви все още на своето неизбежно физическо заколение. Но това е въпреки това едно ярко предвещание - за идно отдръпване на империята на безспорното зло - запада, от нашата многострадална земя, и връщане на майка България в фамилията на славянските християнски нации и Русия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мисля си,23 Дек 2022 8:00ч.
Не преживявайте толкоз,през 2024 година България ще бъде към този момент в Руската зона на въздействие.Така чеспокойно,по-важно е да не влезнем във войната,защото тогава ще си научим урока,но по сложния метод.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Охи23 Дек 2022 8:42ч.
По-верятно е да сме в турската зона сътрудник,руснаците към този момент доста си изпатиха с нас.Веднъж предател-винаги изменник...Те така и така турците гледат на нас като на досадна историческа неточност, на исконно техни земи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бохи23 Дек 2022 9:12ч.
По-скоро турците гледат на нас, като на народ, който е бил част от тяхната империя. Според мен интеграцията на Румелия към Турция ще мине гладко - Инджев, Минджев и сходни ще оближат задника на Султана и ще пишат оди на насладата:)
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Gen.Gurko23 Дек 2022 8:50ч.
Сега разбирам че позволих ужасна неточност като гласувах за Радев.С двете си държавни управления този човек довърши страната.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати читател23 Дек 2022 9:23ч.
Не се укорявай, другите претенденти бяха същата стока.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати жоро23 Дек 2022 8:55ч.
Този за спазването на какви контракти въобще приказва откакто Киртак Киро Кирташки и Кокорчо Просташки дружно с подлогата Нинова сътвориха фарса с съветските дипломати.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Горивото на " Уестингхаус " е руско23 Дек 2022 9:36ч.
Американците не са в положение да произведат горивни касети - копия на съветските. Горивото също е съветско, 100 %... Извод? И американци и руснаци ни " работят ", същата скица като с газа. Под политически лозунги почваме да купуваме остарялата стока с нов етикет, несъмнено по-скъпо и при по-лоши условия /отработеното гориво/. Българският народ е един доста дребен народ, само че за сметка на това е потвърдил че е един доста малоумен народ (по-глупави от нас са само украинците). Мън мън мън, от дивана, пред ракийката и салатката. Протести? Ха ха.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати malart23 Дек 2022 9:40ч.
Диверсификация по лгбт-ейски значи вместо от Русия да купуваме на по-неизгодни за нас цени и условия от братските Съединени американски щати. Противниците на " диверсификацията " са съперници на демокрацията и подлежат на заглушаване, споделиха от министерството на мира
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мери23 Дек 2022 9:44ч.
Много сме закъсали, ей! Не имам вяра да е единствено за пари. Те са доста елементарни!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Реалист23 Дек 2022 9:53ч.
Служебното държавно управление на Радев, дефинитивно съобщи РОДИНАТА ни на сатанистите. Направи по-глеми бели, даже и от държавното управление и на Кирчо и Кокорчо. И СИ МИСЛЯТ, ЧЕ НЕ ЗНАЕМ КОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТ. ХА-ХА!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202278209 Дек 2022111217 Дек 2022105317 Дек 2022314
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР