Следвайте Гласове в Класифицирани документи от времето на вицепрезидентския мандат

...
Следвайте Гласове в Класифицирани документи от времето на вицепрезидентския мандат
Коментари Харесай

Секретни документи от вицепрезидентството на Байдън са открити в мозъчен тръст, свързан с него

Следвайте " Гласове " в
Класифицирани документи от времето на вицепрезидентския мандат на Джо Байдън са били открити през ноември от персоналните юристи на президента на Съединени американски щати във вашингтонски мозъчен концерн, заяви юрист на Белия дом, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Близо 10 документа са били открити в офиса на Байдън в Центъра за дипломация и световна ангажираност " Пен Байдън ", заяви телевизия Си Би Ес, като добави, че основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд е изискал от прокурора на Северен окръг Илинойс да прегледа класифицираните документи, които са били предадени на Националния списък. 

Класифицираните материали са били разпознати от персоналните юристи на Байдън на 2 ноември, дни преди междинните избори, съобщи през вчерашния ден Ричард Саубър, специфичен консултант на президента. 

Центърът " Пен Байдън " е кръстен на Байдън, който от време на време използваше офис пространството от средата на 2017 година до началото на президентската си акция през 2020 година Службата на юридическия консултант на Белия дом е уведомила Националния списък в деня на откриването на тези документи, сподели Саубър, като добави, че Националният списък е влезнал във притежание на материалите на идната заран. 

Саубър също по този начин съобщи, че документите не са били обект на предходно искане или питане от страна на Националния списък. Те били открити, когато персонални юристи на Байдън " опаковали папки, намиращи се в заключен долап, с цел да да се приготвят да освободят офис пространствата в Центъра на Пен Байдън в Вашингтон, окръг Колумбия ", съобщи Саубър. Той добави, че Белият дом сътрудничи на Министерството на правораздаването и Националния и Националния списък. 

Министерството на правораздаването, Националният списък и мозъчният концерн не дадоха отговор на молбата за коментар, отбелязва Ройтерс. 

Байдън беше вицепрезидент при някогашния президент Барак Обама от 2009 до 2017 година В изказването на Саубър не се загатва броят на класифицираните документи, какво съдържат те или равнището им на подредба. Според Си Би Ес обаче те не съдържат нуклеарни секрети. Конгресменът Джейми Раскин, водещият демократ в Комисията по контрол в Камарата на представителите, съобщи в изказване, че юристите на Байдън " наподобява са подхванали незабавни и подобаващи дейности " след намирането на документите. 

Раскин добави, че е убеден, че Гарланд " ще вземе независимо решение за всевъзможни по-нататъшни дейности, които може да са нужни. "  

Министерството на правораздаването настрана ревизира работата на някогашния президент Доналд Тръмп със мощно засекретени класифицирани документи, които той е запазил в курорта си във Флорида, откакто е напуснал Белия дом през януари 2021 година На 8 август сътрудници на ФБР направиха с позволение на съда обиск в имението на Тръмп в Мар-а-Лаго. Около 100 документа, обозначени като класифицирани, бяха измежду хилядите конфискувани записи. 

" Кога ФБР ще извърши обиск в многочислените домове на Джо Байдън, може би даже в Белия дом? Тези документи несъмнено не са били разкрити ", съобщи Тръмп в обява в обществената си мрежа късно нощес.

 
09 Яну 2023384909 Яну 20231204207 Яну 2023319406 Яну 20235129304 Яну 2023845603 Яну 20236473КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231308824 Дек 2022364206 Яну 2023112128 Дек 2022788
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР