Следвайте Гласове в Хранително-вкусовата промишленост в Германия е изправена пред

...
Следвайте Гласове в Хранително-вкусовата промишленост в Германия е изправена пред
Коментари Харесай

Германия е на прага на продоволствена криза

Следвайте " Гласове " в
Хранително-вкусовата индустрия в Германия е изправена пред най-тежката рецесия от края на Втората международна война насам, оповестява Die Welt.

Отбелязва се, че Германия е застрашена от продоволствена рецесия. Производителите на замразени и пресни храни в страната оповестяват за риск от идно прекъсване на производството заради високите цени на силата, твърди вестника.
Дружествата се обръщат към управляващите с молба за държавна помощ. " Съществува опасност от забележителен дефицит на храна в ежедневното доставяне на хората в Германия ", се споделя в отворено писмо на представители на промишлеността до немското държавно управление.
Авторите на писмото показват, че ситуацията с приходите се утежнява всекидневно и че някои компании към този момент се приготвят за възможен банкрут. В писмото се отбелязва, че неналичието на финансова поддръжка може скоро да докара до празни лавици в магазините. " Действайте в този момент - в противоположен случай хладилниците и фризерите на немското население скоро ще останат празни ", се споделя в апела.

Изпълнителният шеф на DTI Сабине Айхнер съобщи, че промишлеността за замразени храни от дълго време е почнала да се приготвя за спешни сюжети. " Ситуацията е напрегната, лимитът на натоварване е доближат, тъй че при положение на изключителна обстановка фирмите ще би трябвало да понижат продуктовата си гама ", акцентира тя.
По-рано шефът на Световната стратегия по прехраната на Организация на обединените нации Дейвид Бийзли предвижда, че в случай че не се подхващат дейности за разрешаване на съществуващата сега продоволствена рецесия, човечеството ще бъде изправено пред всеобщ апетит, политическа дестабилизация и неконтролируема миграция.
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР