Следвайте Гласове в .Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, който

...
Следвайте Гласове в .Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, който
Коментари Харесай

Блинкен благодари на Макрон, че е задържал футболната звезда Килиан Мбапе в Париж

Следвайте " Гласове " в.
Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който е огромен обожател на Франция, съобщи през вчерашния ден пред френския президент Еманюел Макрон, че е последовател на футболния клуб " Пари Сен Жермен " (ПСЖ), и даже му благодари, че е съумял да " задържи " звездата на международния футбол Килиан Мбапе в Париж, съобщи Франс прес.

Посрещайки Макрон в обилната конюнктура на Държавния департамент, Блинкън и американската вицепрезидентка Камала Харис направиха голям брой препратки към бележити персони от историята на френско-американските връзки - от маркиз Дьо Лафайет до Бенджамин Франклин, споменавайки даже фамозната френска багета, която оня ден беше оповестена от ЮНЕСКО за обект на международното културно завещание.
За Блинкън обаче близостта с Франция е доста персонална. Като млад той е прекарал няколко години там и приказва свободно френски език.  " Франция ме одобри, възпита ме и ме въодушеви ", съобщи дипломатът, изтъквайки, че тези години са го предиздвикали да се влюби за цялостен живот във футбола и в ПСЖ.
" Макар с голяма горделивост да поддържам Съединени американски щати на Световното състезание, съм доста щастлив, че Килиан Мбапе може да твори магията си със " сините " и, господин президент, благодаря ви, че го задържахте в Париж ", сподели Блинкен, предизвиквайки смях измежду присъстващите.

Френският държавен глава е на тридневно държавно посещаване в Съединени американски щати и през вчерашния ден беше тържествено посрещнат в Белия дом от президента Джо Байдън, който довечера дава галавечеря за госта си.
И Съединени американски щати, и Франция се класираха за осминафиналите на Световното състезание по футбол в Доха.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
02 Дек 20221402 Дек 202221002 Дек 20228802 Дек 20225602 Дек 202217902 Дек 2022131Коментариnan02 Дек 2022 8:47ч.
очевидно толкоз е нямало какво да си кажат...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Българска телеграфна агенция е показала доста съдържателна публикация! Сигурно е писана най-малко една седмица!02 Дек 2022 8:48ч.
А " яденето " на омарите и скъпите виновност за какво не го описахте по този начин художествено? В жанр крал Луи 14?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Страполена Кирува02 Дек 2022 9:05ч.
Ша местя за масурестия и некрофила...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022183719 Ное 2022100829 Ное 202238624 Sep 20223104
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР