Следващото сръбско правителство ще бъде коалиционно правителство със СПС на

...
Следващото сръбско правителство ще бъде коалиционно правителство със СПС на
Коментари Харесай

Сърбия с коалиционно правителство, Дачич е новият председател на парламента

Следващото сръбско държавно управление ще бъде съдружно държавно управление със СПС на Ивица Дачич и СПАС на Александър Шапич и с стеснен период от две години, до предварителните парламентарни избори, които ще се проведат паралелно с президентските избори, не по-късно от 3 април 2020 година Това съобщи довечера сръбският президент и водач на Сръбската прогресивна партия (СПП) Александър Вучич.
На конференция на председателството на СПП Вучич съобщи, че водачът на Социалистическата партия на Сърбия (СПС) Ивица Дачич ще бъде идващият ръководител на сръбския парламент.
 Вучич: В договарянията с Прищина са отворени две нови тематики Вучич: В договарянията с Прищина са отворени две нови тематики
По време на новия кръг от разговора сред Белград и Прищина са отворени две нови тематики: Съюзът на сръбските общини, както и имуществени и...
„ Имаме болшинство и това значи огромна отговорност. Имахме 8-годишна сполучлива коалиция със СПС на Дачич и ще продължим съдействието в новото държавно управление, с малко изменен формат. Ще имаме и коалиция със СПАС на Шапич и ще беседваме с партиите на малцинствата за избрани, за държавни секретари и управителен позиции.
Според Вучич,,,съставът на новото държавно управление на Ана Бърнабич към момента се разисква с съдружните сътрудници и има „ още няколко алтернативи за министри “. Съставът на държавното управление ще бъде прочут в неделя, а в сряда, след изменение на държавни закони по отношение на две или, номинираната за министър-председател Ана Брнабич се чака да изнесе изложение за работата на новото държавно управление и да показа новите министри.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР