Следващото поколение на всъдехода Volvo XC90 ще разполага със система

...
Следващото поколение на всъдехода Volvo XC90 ще разполага със система
Коментари Харесай

Новото Volvo XC90 щяло да бъде автономно

Следващото потомство на всъдехода Volvo XC90 ще разполага със система за самостоятелно ръководство от четвърто потомство. Колата ще може да транспортира спящи пасажери, само че единствено по избрани направления, разкрива в изявление за The Car Connection старши вицепрезидентът по развойната активност на шведската марка Хенрик Грин.

Технологията, наречена Highway Assist ( "Магистрален асистент "), ще се предлага против в допълнение възнаграждение. Системата ще употребява информация от облачно вместилище (най-вероятно високоточни картографски данни) и няма да има потребност от информационния стандарт V2X за връзка сред автомобил и инфраструктура или сред две транспортни средства.

По предварителна информация новата генерация на Volvo XC90 ще се появи през 2021 година За времето до тогава шведите се надяват да получат позволение за придвижване на самостоятелните си коли от американското държавно управление и щатските управляващи.

В момента Volvo предлага за моделите си системата за полуавтономно ръководство Pilot Assist II. Тя разрешава автоматизирано напредване както в кондензиран градски трафик, по този начин по шосе. Технологията работи при скорост до 130 км/ч и се нуждае само от добре различима маркировка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР