Следващото издание на Откритото първенство на Австралия по тенис ще

...
Следващото издание на Откритото първенство на Австралия по тенис ще
Коментари Харесай

Исторически промени за следващото издание на Australian Open

Следващото издание на Откритото състезание на Австралия по тенис ще стартира в неделя и за първи път в историята ще продължи 15 дни, оповестяват международните организации.

Идеята на Тенис Австралия с прибавянето на спомагателен ден към конкуренцията от 2024 година е скъсяването на вечерната стратегия и намаляването на късно завършващите мачове, които в чести случаи се проточват до доста след среднощ. Промяната за надпреварата през януари идва, откакто на тазгодишното Открито състезание на Австралия дуелът от втория кръг сред британеца Анди Мъри и представителя на домакините Танаси Кокинакис приключи след 4 часа сутринта.

Директорът на шампионата от Големия шлем в Мелбърн Крей Тайли изясни, че след смяната срещите от първия кръг ще се играят в три дни вместо в два, както беше до момента.

Новите дати за конкуренцията за 2024 година са от 14 до 28 януари. Така Откритото състезание на Австралия става второто от Шлема след " Ролан Гарос ", което ще продължава 15 дни. Другите два мейджъра - " Уимбълдън " и Откритото състезание на Съединени американски щати, остават в границите на две седмици.

" Изслушахме деликатно отзивите от играчите и от почитателите и се веселя, че стигнахме до това решение, което ще даде опция за понижаване на броя на късно завършващите мачове ", разяснява Тайли.

Промяната ще донесе и финансова изгода за Откритото състезание на Австралия, защото броя на сесиите ще бъде повишен от 47 на 52, което ще добави спомагателни доходи от продажба на билети.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР