Следващият път когато ядете банан, не изхвърляйте обелката. Тя може

...
Следващият път когато ядете банан, не изхвърляйте обелката. Тя може
Коментари Харесай

6 необичайни, но полезни употреби на банановата обелка

Следващият път когато ядете банан, не изхвърляйте обелката. Тя може да ви послужи за много неща. Например:

1. Банановата обелка оказва помощ против акне и бръчки.

Тя съдържа витамини А и Е, както и калий, цинк, желязо и магнезий. Успокоява кожата и понижава разпространяването на акне. Как да я употребявате - разтрийте кожата си с обелката и оставете за 5 - 10 минути, след това изплакнете. Повтаряйте два пъти дневно. Ако я ползвате срещу бръчки, оставете да работи по 30 минути и повтаряйте 3 пъти на седмица, поучава BrightSide.

2. С бананова обелка можете да лъснете среброто си.

Сложете обелката в блендер, прибавете половин чаша вода и разбийте на паста. Използвайте я, с цел да изчистите и полирате сребърните принадлежности или бижута.

3. Банановата обелка избелва зъбите.

Причината е съдържащия се в нея калий. Измийте зъбите си и изплакнете добре. Вземете вътрешността на бананова обелка и разтрийте с нея зъбите си за към 2 минути. Отново изплакнете. Повтаряйте всеки ден, до момента в който видите резултат.

4. Банановата обелка може да помогне в битката с мигрената и главоболието.

Може би звучи малко необичайно, само че банановата обелка е естествен лек против мигрена. Сложете я във фризера за към час, след това поставете една част от нея на челото си, а друга на врата. Оставете, до момента в който се затопли. Би трябвало болката ви да намалее.

5. Банановата обелка прави белезите по-малко забележими.

Като цяло, тя успокоява кожни раздразнения. При белези от рани пробвайте да поставяте бананова обелка на мястото вечер и да спите по този начин. Повтаряйте всяка вечер, до момента в който забележите избледняването.

6. Чудесна е за компост.

Нарежете банановата обелка на дребни късчета и ги заровете в основата на растението, покрай корените. Полейте. Полезните субстанции в обелката ще окажат благотворно въздействие.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР