Следващата седмица вицепремиерът Атанас Пеканов започва разговори и консултации с

...
Следващата седмица вицепремиерът Атанас Пеканов започва разговори и консултации с
Коментари Харесай

Премиерът вижда клопка в срока за предоговаряне на ПВУ


Следващата седмица вицепремиерът Атанас Пеканов стартира диалози и съвещания с обособените структури на Европейска комисия за това каква процедура да се следва след решението на Народното събрание за предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) в частта за енергетиката. Това разгласи министър председателят Гълъб Донев, който счита, че предоговарянето ще е нескончаем развой, а срокът до 31 март, заложен от депутатите може да сложи клопка пред тази реализация, съобщи БНР.

Служебният министър председател запита дали българските депутати си показват, че могат да задължат до 31 март Европейската комисия да отвори отначало Плана за възобновяване и резистентност на България и да извърши съответните оценки, което отнемало най-малко два месеца съгласно него. Затова решението на Народното събрание задължава и останалите 26 страни членки да създадат сходни стъпки и добави:

" Представете си по какъв начин Франция, Германия, Италия и другите държави-членки на Европейския съюз, би трябвало да се съобразят със периода, който дефинира Народното събрание, само че това, което служебното държавно управление ще предприеме - още идната седмица вицепремиерът Атанас Пеканов стартира диалози съвещания с Европейската комисия, с обособените структури нейни по това по какъв начин да бъде, каква процедура да се следва за това решение на Народното събрание. "

Донев добави, че с поставените пред служебното държавно управление периоди може би се слагат и капани за реализацията му.

Що се отнася до гласуваната от депутатите през вчерашния ден отстъпка за горивата, до края на месеца ще е подготвена методиката, по която да се подкрепят жителите, само че по това държавното управление работи не от през вчерашния ден, а от края на предходната година, посочи министър председателят и сподели, че ще има подоходен аршин и отстъпката няма да е за всички.

Донев обаче остава оптимист, че с третия мандат за сформиране на държавно управление ще се образува такова, като изясни:

" Оптимист съм за това да има разговор. Всички линии, бариери, червени влакна, всичко, което депутатите употребяват в своя речник, с цел да обяснят сплотяване или раздалечаване сред позициите на обособените партии, че ще намерят разсъдъка и че ще работят за това България да има постоянно държавно управление, което да поеме и да взема решение най-наболелите проблеми, които стоят пред обществото, тъй че аз съм оптимист за това депутатите от 48-ия парламент да намерят разсъдък, да знаят доста добре какви са проблемите, които стоят за решение пред българското общество, тъй че да реализират това единодушие и да сформират постоянно държавно управление с третия мандат ".

Премиерът Донев не водил персонално диалози с президента Румен Радев дали ще остане като длъжностен министър председател, в случай че третият мандат не успее и бъде назначено второ служебно държавно управление.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР