Следващата седмица ще започне с дъжд и гръмотевици, към края

...
Следващата седмица ще започне с дъжд и гръмотевици, към края
Коментари Харесай

Новата седмица започва с дъжд и гръмотевици, остава хладно до неделя

Следващата седмица ще стартира с дъжд и гръмотевици, към края се чакат оптимални температури от 10 градуса. Това оповестиха за „ Фокус “ от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.

Новата седмица стартира с валежна конюнктура. В понеделник ще бъде най-вече облачно, като преваляванията ще стартират от запад и до вечерта ще обзет западната половина от страната. На места дъждът ще е натоварен и забележителен по количество, а след обяд се чакат и гръмотевици. Вятърът ще е от изток- югоизток, слаб и до сдържан. В Западна България температурите ще се намалят още в понеделник и ще бъдат сред 12 и 17 градуса, до момента в който в източните региони времето ще остане хубаво и с оптимални температури до 24 градуса.

Във вторник вятърът се ориентира от северозапад и с него ще нахлуе студен въздух. В Източна България преваляванията ще продължат и ще са повече по количество. На запад дъждът ще е слаб и в развой на прекъсване.

В сряда преваляванията ще спрат на всички места и облачността ще се раздра. Вятърът остава от северозапад – сдържан, a в Дунавската низина краткотрайно и мощен. Максималните температури ще бъдат сред 9 и 14 градуса.

До края на седмицата ще остане хладно с променлива и постоянно забележителна облачност.

В четвъртък и петък оптималните температури ще бъдат към 10 градуса.

Очаква се сняг да вали по най-високите елементи на планините.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР