Следващата седмица ще се състои среща между Прищина и Белград,

...
Следващата седмица ще се състои среща между Прищина и Белград,
Коментари Харесай

Борел свиква спешна среща с Прищина и Белград

Следващата седмица ще се състои среща сред Прищина и Белград, съобщи висшият представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел.

„ Ще поканя двете страни, Косово и Сърбия, на среща за ръководство на рецесии тук в Брюксел идната седмица “, сподели Борел пред кореспонденти.

RSE импровизирано научи, че става въпрос за среща на равнище водачи на Белград и Прищина, т.е. сред президента на Сърбия Александър Вучич и премиера на Косово Албин Курти.

Дипломатически източници подчертаха, че тази бъдеща среща не може да се счита за кръг от разговор, а за среща за ръководство на рецесии.

Борел удостовери в писмо, адресирано до Курти, че няма да продължи процеса на разговор, до момента в който напрежението в Северно Косово не се успокои.

Той удостовери, че Брюксел към момента работи по определяне на обстоятелствата - какво тъкмо се е случило при ареста на тримата служители на реда от Косово.

„ Междувременно би трябвало да призовем за усмиряване на обстановката на място. Всеки ден виждаме, че обстановката се утежнява. Отново сме в режим на ръководство на рецесии “, акцентира Борел. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР