Следващата седмица регионалното министерство и МВР ще проверят строителството на

...
Следващата седмица регионалното министерство и МВР ще проверят строителството на
Коментари Харесай

Иван Шишков: Само изливането на асфалт е строителна бутафория

Следващата седмица районното министерство и Министерство на вътрешните работи ще ревизират строителството на София. Това разгласи министър Иван Шишков в предаването „ Събуди се ” по Нова телевизия. Министър Иван Шишков сподели, че е направена инспекция на сектора от автомагистрала „ Марица ”, където има неравности и придвижването оттова е лимитирано единствено в едната лента. От Министерство на регионалното развитие чакат резултатите от инспекцията.

 

В събота министър Шишков ревизира и пътя Югово-Лъки. „ Нарекох строителството – строителна бутафория. Не е въпросът единствено да излееш един асфалт ”, сподели Шишков. По думите му  пътят е уголемен повече от метър и скалната маса не е укрепена както би трябвало. „ Пътят има потребност от каменопочистване, всеки ден се чистят камъни. Няма никакво отводняване на пътя. Това е бутафория в строителството ”, сподели Шишков. Според него: „ Отношението към строителния развой не е това, което би трябвало да бъде. Резултатите са на разположение. ”

 

Шишков уточни, че е тествана и част от автомагистрала „ Хемус ”: „ Направихме инспекция на първата част от от София до Яна. 2011г. стартира градежът, придвижването е пуснато през 2013г., а разрешението за прилагане е от 2016г. Какви са проблемите? Там има по-малко асфалт от нужното и повече шлака. При 28 см асфалт, какъв брой би трябвало да бъде, той беше сред 18 и 21 см. Отговорността ще я търси Министерство на вътрешните работи ”, изясни Шишков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР