Следващата седмица президентът ще покани на консултации за съставяне на

...
Следващата седмица президентът ще покани на консултации за съставяне на
Коментари Харесай

Радев ще покани Български възход на консултации следващата седмица

Следващата седмица президентът ще предложения на съвещания за сформиране на държавно управление парламентарната група на " Български напредък ". Това разгласи Румен Радев пред публицисти. 

" Този парламент има да свърши извънредно значима работа - това Народно заседание, а не идващото! Има закони, които в този момент би трябвало да се одобряват, тъй като през лятото ще е късно. Дадох задоволително време и за работа по тези закони, и за разговор на партиите, с цел да сформират държавно управление. Ако партиите са единомислещи, че желаят избори незабавно, няма проблем, мандатите могат да се извъртят доста бързо. Аз съм им дал възможността те да решат ", уточни Радев. 

Той отхвърли да разяснява измененията в Изборния кодекс, които през днешния ден се разискват в пленарната зала. " Още не е ясно какъв ще бъде изходът от дебатите, които текат в Народното събрание във връзка с измененията в изборното законодателство. Едва когато има признат на второ четене закон и той пристигна при мен, бих го разгледал и тогава ще мога да ви дам отговор ", сподели Радев. 

На въпрос дали ще изиска оставката на Иван Демерджиев във връзка проблемите с миграцията, президентът отговори по този начин: " Как партиите може да желаят оставка на длъжностен министър? Да си създадат постоянно държавно управление и да си желаят колкото си желаят оставки. Министърът доста ясно се аргументира какво прави сега Министерство на вътрешните работи, с цел да запълни дефицити, които са налагани в системата с години. Още повече, че в този момент за първи път Министерство на вътрешните работи потегля по един възстановителен път ", добави президентът.  

По импортираната оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, Радев уточни, че ще се произнесе през днешния ден, откакто се запознае в детайли с отчета и документите по проблема. 

Относно стрелбата по българския културен клуб в Охрид, президентът го дефинира като " безусловно неприемлив вандалски акт на експанзия ", която се насаждала с десетилетия против България и българите.

" Държавните ръководители на Република Северна Македония би трябвало да схванат, че пътят към Европейски Съюз минава през признаването и уважаването на правата на македонските българи. Това е единственият метод жителите на РСМ в действителност да поемат по пътя, по който са декларирали, че желаят да вървят. И, несъмнено, с почитание към общата ни история и общите исторически корени ", добави президентът Румен Радев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР