Следващата седмица екипът на вицепремиера Атанас Пеканов ще започне активни

...
Следващата седмица екипът на вицепремиера Атанас Пеканов ще започне активни
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Не бавим предоговарянето на ПВУ, започват разговори

Следващата седмица екипът на вицепремиера Атанас Пеканов ще стартира дейни диалози в Брюксел по предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност. Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев след кръглата маса на тематика “Енергетика ”. 

Той отхвърли служебният кабинет да бави тяхното начало, като се обоснова с това, че процедурата ще се извърши за пръв път в Европейски Съюз. “Нито една друга страна не е декларирала предоговаряне на Плана ”, сподели Донев. Той изясни, че към този момент се водят диалози с Европейска комисия по процедурата, по която ще стане предоговарянето.

Донев разяснява и решението на президента Румен Радев да връчи третия мандат на Българска социалистическа партия. Той съобщи, че това е “максимално вероятният в сегашната обстановка ”. Донев позволи, че на фона на разразилия се скандал с криптобанката Nexo, президентът е направил “своите разбори и задълбочени изследвания ”. 

Донев отхвърли да е водил диалози с Радев за втори мандат като длъжностен министър председател. Той съобщи, че служебното държавно управление не се опасява нито от значимите решения, нито от ежедневните проблеми на българските жители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР