Следващата година ще е посветена на социалните работници. От новата

...
Следващата година ще е посветена на социалните работници. От новата
Коментари Харесай

Министър Шалапатова обеща по-високи заплати на социалните работници догодина

" Следващата година ще е отдадена на обществените служащи. От новата 2024 година стартираме цялостна стратегия за повишение на възнагражденията им. За мен е значимо не просто да повишим заплащането, само че и да подобрим фрапантно изискванията им на труд и да им осигурим непрестанно образование и професионална поддръжка с специалисти и психолози, с цел да се усещат уверени в основно значимите си решения на терен ", декларира във Facebook общественият министър Иванка Шалапатова.

Тя регистрира, че след намесата на Главната ревизия по труда през второто полугодие на работещите са изплатени над 6 милиона лв. забавени заплати и добави, че предпочитано са работили и за повишение на приходите на работещите и пенсионерите.

" От Нова година минималната заплата ще се увеличи на 933 лв., което е с близо 20% повече по отношение на настоящия размер. Новият размер ще увеличи прихода на над 500 000 работещи. От 1 юли 2024 четвърта година всички пенсии, отпуснати до края на 2023 година, ще се усилят с 11%. Средната пенсия ще доближи 833 лв., което е със 100 лв. повече спрямо актуалната година ", прибавя още общественият министър.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР