Следващата година се очертава като хуманитарна катастрофа и богатите страни

...
Следващата година се очертава като хуманитарна катастрофа и богатите страни
Коментари Харесай

ООН предупреждава: Идва тежка хуманитарна катастрофа през 2021 година

Следващата година се обрисува като филантропична злополука и богатите страни не би трябвало да потъпкват бедните страни посредством имунизациите за битка с пандемията на ковид, обявиха най-висши представители на Организация на обединените нации пред 193-членното Общо заседание на Организация на обединените нации в петък.

Шефът на Световната стратегия за храните Дейвид Бийзли и ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус приказваха по време на специфична среща за COVID-19, който досега болести 65 милиона в международен мащаб.

Пандемията, подхванати от страни ограничения, с цел да се опитат да спрат разпространяването на ковид, както и икономическото влияние на коронавирусната рецесия са съдействали за нарастване с 40% на броя на хората, нуждаещи се от филантропична помощ, съобщи Организация на обединените нации по-рано тази седмица и моли за финансови помощи за 35 милиарда $.

" 2021 година безусловно ще бъде " пагубна " въз основа на това, което виждаме на този стадий ", сподели Бийзли и добави, че за дузина страни гладът към този момент " чука на вратата ".

Той уточни, че 2021 година евентуално ще бъде " най-лошата филантропична спешна година от началото на Организация на обединените нации преди 75 години ". " Няма да можем да финансираме всичко, тъй че би трябвало да определим ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш и неговите най-високопоставени сътрудници също приканиха имунизациите COVID-19 да бъдат предоставени на всички, като богатите страни би трябвало да оказват помощ разрастващите се страни да се борят и да се възстановят от пандемията.

Шефът на СЗО Тедрос Гебрейесус пък прикани за неотложно инжектиране на 4,3 милиарда $ в международна стратегия за шерване на ваксини.

" Ние просто не можем да приемем свят, в който бедните и маргинализираните хора са стъпкани от богатите и мощните в паническото бягство към имунизациите ", сподели той пред Генералната асамблея на Организация на обединените нации " Това е световна рецесия и решенията би трябвало да се споделят като световни публични богатства по обективен метод ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР