Следващата година може да е началото на края на в

...
Следващата година може да е началото на края на в
Коментари Харесай

Шефът на Лекарския съюз: Вижда се краят на здравеопазването в някои региони

Следващата година може да е началото на края на в някои райони, сподели ръководителят на Българския лекарски съюз /БЛС/ Иван Маджаров по време на полемика, проведена от съсловната организация, от Българския фармацевтичен съюз /БФС/ и от Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България.

Огромен проблем е осигуреността с фрагменти и в случай че в този момент не се вземат незабавни ограничения за вложения, до 4 години няма да можем да посрещнем потребностите на обществото в другите сфери на опазването на здравето, тъй като над 60 на 100 от в този момент работещите няма да са в системата поради пенсионирането си, акцентира Маджаров.
свързани новини104283на 27.08.2021405на 21.07.2021
Сегашната обстановка поради Коронавирус демонстрира, че не може да се разчита единствено на НЗОК за справяне с всички проблеми, с които се среща системата на опазване на здравето, добави още Маджаров и разясни, че НЗОК поема все нови и нови държавни отговорности. Маджаров прикани политиците да спрат с притискането на НЗОК.

Тестването и лекуването на болните от COVID-19 би трябвало да се обезпечи от страната, акцентира той. По думите му обещани 126 млн.лв. не са били импортирани в бюджета на НЗОК. За лекарите и медицинските сестри, които се борят с Коронавирус, страната не подсигурява през плана за бюджет нарастване на възнагражденията, добави още той.

По думите му от 1 януари 2022 година в множеството лечебни заведения ще стане по този начин, че възнагражденията на по-ниско квалифицираните експерти ще се изравнят с тези на експертите по здравни грижи.
свързани новини49310на 20.06.2021
Председателят на БФС проф. Асена Сербезова сподели, че не е добър метод, когато се влагат повече пари в система, в която има подозрения по отношение на успеваемостта й. По думите й е належащо да се влага в качество, както и да се направи метрика за инспекция на удовлетвореността на пациента. Преди да се влагат повече пари би трябвало да се направи преценка по какъв начин сегашните може да се изразходват по-ефективно. По думите й е належащо дълготрайно и холистично мислене.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР