Следственият комитет на Руската федерация съобщи, че е образувал наказателно

...
Следственият комитет на Руската федерация съобщи, че е образувал наказателно
Коментари Харесай

Руското следствие образува дело срещу съдиите от МНС, издали заповедта за арест на Путин

Следственият комитет на Руската федерация заяви, че е образувал наказателно произвеждане против прокурора и съдиите от Международния углавен съд (МНС), които предишния петък издадоха заповед за ареста на съветския президент Владимир Путин по обвинявания във военни закононарушения, предадоха международните организации.

Делото е формирано против прокурора на МНС Карим Ахмад Хан, съдиите Томоко Акане, Росарио Салваторе Айтала и Серхио Херардо Угалде Годинес.

Комитетът, който дава отговор за следствието на съществени закононарушения в Русия, съобщи, че липсват учредения Путин да може да носи наказателна отговорност и напомни, че държавните глави имат цялостен имунитет против юрисдикцията на непознати страни, заяви Интерфакс.

По думите на Следствения комитет " в дейностите на прокурора от МНС се съдържат признаци на закононарушения " според съответни членове на съветския углавен кодекс, като да вземем за пример умишлено обвинение в закононарушение на почтено лице, а също по този начин и подготовка на нахлуване против представител на непозната страна, ползващ се с интернационална отбрана, за усложняване на интернационалните връзки.

„ Действията на съдиите от Международния углавен съд съдържат признаци на закононарушения по част 2 на член 301, част 1 на член 30, част 2 на член 360 от Наказателния кодекс на Руската федерация - съзнателно нелегално задържане, както и като подготовка за нахлуване против представител на непозната страна, ползващ се с интернационална отбрана, за усложняване на интернационалните връзки “, се споделя в известие на пресслужбата на Семеен кодекс ФР.

Стъпката, подхваната през днешния ден от съветския Следствен комитет, е алегоричен жест на опълчване в отговор на издадената предишния петък от МНС заповед за ареста на Путин, в която той и неговият комисар по въпросите на децата са упрекнати във военното закононарушение " депортиране на деца от Украйна в Русия ", показва Ройтерс. Кремъл назова издаването на заповедта възмутително, само че юридическо невалидно, защото Русия не е страна по контракта за основаване на МНС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР