Следственият комитет на Руската федерация поиска задържането под стража на

...
Следственият комитет на Руската федерация поиска задържането под стража на
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на Даря Трепова за убийството на руския военен блогър

Следственият комитет на Руската федерация изиска задържането под стража на Даря Трепова по делото за терористичното нахлуване в кафене в Санкт Петербург, при което почина военният блогър Владлен Татарски. На Трепова е било повдигнато съответното обвиняване, оповестяват съветски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Според следствието на 2 април 2023 година Трепова, следвайки инструкциите на лица, настоящи от територията на Украйна, е занесла в кафене в центъра на Санкт Петербург статуетка, натъпкана с експлозиви, и я дала на военния блогър Максим Фомин, прочут с псевдонима Владлен Татарски. В резултат на последвалата детонация Фомин почина, а повече от 30 души в кафенето получиха разнообразни по тежест пострадвания.

В хода на следствието на случая чиновниците на реда са направили обиски в жилището на Трепова в Санкт Петербург, а майка ѝ и сестра ѝ са били разпитани. Първоначално е било формирано наказателно дело за ликвидиране по изключително рисков метод, само че по-късно то е преквалифицирано в терористична офанзива. Националният антитерористичен комитет заяви, че акцията по ликвидирането на Татарски е била планувана от украинските специфични служби и че за нейното реализиране са били привлечени сътрудници, сътрудничещи на фондацията на Алексей Навални.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР