Следователят от Столичната следствена служба Бойко Атанасов се оказа фаворит

...
Следователят от Столичната следствена служба Бойко Атанасов се оказа фаворит
Коментари Харесай

Кандидатът на протестиращите за главен прокурор Бойко Атанасов завършил с тройка наказателно право

Следователят от Столичната следствена работа Бойко Атанасов се оказа любимец на част от протестиращите за претендент за основен прокурор. За кандидатурата му имаше и подписка по време на митинга против Иван Гешев пред Висшия правосъден съвет.

Бойко Атанасов нашумя с изявлението си пред уеб страницата “Биволъ” преди няколко години. Тогава заприказва за шпиц команда в прокуратурата, която се занимава със събиране на компромати за политици.

През последните години Атанасов взе участие в състезания за няколко поста в правосъдната система. Беше претендент за градски прокурор, апелативен спецпрокурор и други.

Преди 4 месеца Атанасов беше претендент и за български представител в новосъздадената Европейска прокуратура. Изслушването се организира при започване на месец февруари т.г., Висш съдебен съвет отхвърли кандидатурата му. Бойко Атанасов има тапия за правист от Югозападния университет “Неофит Рилски”. От 2002 до 2009 година е следовател към столичното разследване, където има записано съществено нарушаване, стигнало даже до тогавашния Висш съдебен съвет. През 2008 година Атанасов прави опит да стане арбитър, само че не харесва назначението си в Дулово и остава на работа в следствения отдел към СГП, където се води и до през днешния ден.

Кандидатурата на Атанасов за основен прокурор се поддържа от уеб страницата “Биволъ” и гражданската организация БОЕЦ. От дипломата му за приключено висше обучение се схваща, че по наказателно право има триумф междинен (3).

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР