Следователят Бойко Атанасов е първата кандидатура за изборен член в

...
Следователят Бойко Атанасов е първата кандидатура за изборен член в
Коментари Харесай

Следователят Бойко Атанасов е първата кандидатура за новия състав на ВСС

Следователят Бойко Атанасов е първата кандидатура за избирателен член в новия състав на Висшия правосъден съвет (ВСС). Атанасов е следовател в Следствения отдел при Софийската градска прокуратура, оповестиха от пресцентъра на Висшия правосъден съвет (ВСС).

Мандатът на настоящия състав на Висш съдебен съвет изтича на 3 октомври.
 Христо Иванов желае бързо
Христо Иванов желае бързо " разгонване " на Висш съдебен съвет

Той се надява " гнилите ябълки " в правосъдната система да бъдат изчистени

В претекстовете си Атанасов декларира, че досегашната му активност на самостоятелен магистрат, го " ангажира морално " и показва подготвеност да вложи своята професионална подготвеност за рационализиране и самостоятелност на правосъдната власт, както и за повишение морала на Висш съдебен съвет.

В интервала от 10 юни 2002 година до 08 май 2009 година е заемал длъжността " следовател " в Софийска градска прокуратура , от 08 май 2009 година работи в Следствения отдел при Софийска градска прокуратура.

Атанасов е изпратил предложение да бъде определен за член на съвета, от квотата на следователите, до Общото заседание на следователите , което ще организира чуване на претендентите на 4 юни. В предлагането си Атанасов декларира, че досегашната му активност на самостоятелен магистрат, го ангажира морално и показва подготвеност да вложи своята професионална подготвеност за рационализиране и самостоятелност на правосъдната власт, както и за повишение морала на Висш съдебен съвет.

Припомняме, най-новото предизвикателство пред беше заявката на правосъдния министър Надежда Йорданова за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев. В резултат на това разглеждането на импортирания сигнал за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев. Мотив за това те откриха, че откакто се постанова вследствие решението на Конституционния съд да прегледат сигнала за отстраняването на основния прокурор всъщност, не разполагат с правила за процедурата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР