Следователите на ФСБ са повдигнали обвинения в държавна измяна в

...
Следователите на ФСБ са повдигнали обвинения в държавна измяна в
Коментари Харесай

ФСБ арестува високопоставен служител на оръжеен завод в Москва, обвинен в държавна измяна

Следователите на ФСБ са повдигнали обвинявания в държавна измяна в интерес на непозната страна на съветския жител Дмитрий Кича, заместник-началник на лабораторията за изпитване на оръжейния цех " Промтехнология " в Москва, заяви прокремълската организация ТАСС.

Окоръжейният цех " Промтехнология " създава ловни и спортни пушки под марката ORSIS, написа ".

" Следователите на ФСБ са обвинили в осъществяване на закононарушение по член 275 от Наказателния кодекс на Руската федерация ( " Измяна " ) съветския жител Дмитрий Александрович Кичи. Той е задържан в Москва и се намира в следствения арест в Лефортово, където с него се организират следствени дейности в границите на следственото наказателно дело “, оповестява източник на медията.

Санкцията на члена от Наказателния кодекс на Руската федерация, вменен на оръжейния експерт Киче, планува оптимално наказване до 20 години затвор.

Лефортовският съд на Москва на собствен ред е удостоверил пред ТАСС обвиняванията, както и удължаването на мярката за неотклонение под формата на арест против обвинения Кичи за два месеца, само че отхвърля да разяснява повече, базирайки се на обстоятелството, че делото съдържа материали с гриф " секретно ".

Заводът " Промтехнология " (оръжейна марка ORSIS) е почнал комерсиално произвеждане на ловни и спортни пушки в Москва под комерсиалната марка ORSIS през март 2011 година, съгласно формалния уеб страница на компанията. Тя има всички нужни лицензи и разрешителни за произвеждане на дребни оръжия, сертифицирана е по интернационалните стандарти за качество.

Предприятието прави и научноизследователска и развойна активност в създаването и модернизацията на модерни високоточни оръжейни системи, както и съдействие със експерти от съветски проучвателен институти и висши механически образователни заведения в региона на металообработката, материалознанието, създаването и дизайна на дребни оръжия. Проектът за основаване на високотехнологично оръжейно произвеждане е осъществен с поддръжката на Националната федерация по прецизна пукотевица, чиито специалисти са взели участие в създаването и тестването на продуктите на компанията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР