Следователите да изразят становище за това кой би бил най-подходящ

...
Следователите да изразят становище за това кой би бил най-подходящ
Коментари Харесай

Зарков призова следователите сами да изберат ръководител - Политика

Следователите да изразят мнение за това кой би бил най-подходящ за ръководител на Националната следствена работа, прикани правосъдният министър Крум Зарков на брифинг в Министерството на правораздаването.

" Разбрах, че основният прокурор и двама от членовете на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет са упражнили правото си на номинация за шеф на Националната следствена работа. Такова право има и министърът на правораздаването, само че нашият метод ще е различен ", сподели Зарков.

По-рано през днешния ден основният прокурор Иван Гешев и двама от членовете на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) Светлана Бошнакова и Йордан Стоев предложиха зам.-главния прокурор Борислав Сарафов за втори мандат като шеф на Националната следствена работа (НСлС). Процедурата за избор на шеф беше отворена на 21 септември. Сегашният мандат на Борислав Сарафов изтича на 18 декември.

Той предложи в идващите две седмици следователите да заявят мнението си. И уточни, че това може да стане със привикване на Общо заседание. Така те могат да излъчат собствен претендент, както направиха съдиите във Върховен касационен съд. Зарков не изключи опцията Министерството на правораздаването да излъчи собствен претендент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР