Следователи в Сицилия откриха мрежа от скривалища, принадлежащи на най-издирвания

...
Следователи в Сицилия откриха мрежа от скривалища, принадлежащи на най-издирвания
Коментари Харесай

Открита е мрежа от скривалища на най-издирвания мафиотски бос в Италия


Следователи в Сицилия откриха мрежа от скривалища, принадлежащи на най-издирвания мафиотски необут в Италия Матео Месина Денаро, който беше арестуван в понеделник, осведоми ДПА.

По време на претърсвания в град Кампобело ди Мадзара полицията на острова разкрила още един апартамент и загадка стая в постройка до жилището, в който се счита, че 60-годишният мафиот е живял, преди да бъде задържан.

Следователите разкрили полезности като бижута и маркови облекла. Но най-атрактивната находка е бил афиш на мафиотския необут от литературата Вито Корлеоне, изигран от холивудския артист Марлон Брандо във кино лентата " Кръстникът " от 1972 година.

Месина Денаро се укрива от закона от 1993 година и беше най-издирваният мафиот в страната. Срещу него към този момент има издадени доживотни присъди за убийствата на десетки хора, в това число ловците на мафиоти Джовани Фалконе и Паоло Борселино.

Той беше арестуван в понеделник, откакто се записва под подправена идентичност в клиника за лекуване на рак в Палермо. Мнозина италиански политици оповестиха неговия арест за исторически триумф в битката против проведената престъпност.

Роденият в Сицилия мафиот е държан под стража в строго охраняван затвор за мафиоти и други нарушители, прочут със суровите си условия. Там продължава лекуването му посредством химиотерапия за израстък в червото. Той назначи за своя адвокатка племенницата си Лоренца Гутадауро, чийто татко също е мафиотски необут.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР