Следователи са установили самоличността на 241 деца - жертви на

...
Следователи са установили самоличността на 241 деца - жертви на
Коментари Харесай

Европол: 241 деца - жертви на сексуални посегателства, 94 арестувани извършители

Следователи са открили самоличността на 241 деца - жертви на детска порнография за последните 5 години, и сега са в ход правосъдни процеси против 94 причинители на сходни похищения, заяви ДПА, базирайки се на Европол.

След като жертвите са били разпознати, проверяващите са могли да ги предпазят от по-нататъшни похищения. Общо 94 причинители са били хванати в 28 страни чрез съдействие сред правоохранителните органи, оповестиха от Европол, представен от Българска телеграфна агенция.

Екип от следователи, чиято цел е да разпознава жертвите и обвинените за полова употреба на деца, се събират един път годишно в Хага, с цел да подхващат взаимно интензивно изследване в продължение на няколко дни. На тазгодишната среща, която завърши през днешния ден, 28 специалисти от 21 страни проучиха фотоси и видеозаписи за да открият жертвите и местата, където са станали закононарушенията.

Европол има база данни с над 32 милиона фотоси и видеозаписи с детска порнография.

Успехите на правоохранителните органи се дължат частично на помощта от страна на обществеността, откакто Европол популяризира елементи от фотоси и видеозаписи онлайн, на които се виждаха единствено избрани предмети във въпросните стаи. Така от юли 2017 година на полицията са били предоставени над 22 000 улики. Благодарение на тях е задържан един причинител и са разпознати осем деца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР