Следовател от Националната следствена служба е предявил обвинение на 36-годишният

...
Следовател от Националната следствена служба е предявил обвинение на 36-годишният
Коментари Харесай

Обвиниха шофьора, предизвикал катастрофата на „Тракия“, в която загина съдия от спецсъда

Следовател от Националната следствена работа е предявил обвиняване на 36-годишният мъж за гибелта на арбитър Емилия Петкова от Апелативния профилиран углавен съд . Тя почина в злополука на Автомагистрала " Тракия " на 29 януари тази година.

Събраните данни демонстрират, че А. Б., при ръководство на лек автомобил " Ленд Ровер Рейндж ", е нарушил разпоредбите по Закона за придвижване по пътищата . Той навлязъл в димящ сектор от пътя със скорост, несъобразена с лимитираната видимост, в резултат на което предизвикал пътнотранспортно произшествие, като блъснал в задната част различен лек автомобил .

При злополуката по несъобразителност е породена гибелта на 55-годишната съдийка,  управлявала блъснатия лек автомобил.

Пробите за алкохол и опиати на обвинявания водач са негативни. Наблюдаващият прокурор в Пазарджик е постановил краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство на А. Б .

Действията по досъдебното произвеждане, следено от Окръжната прокуратура в Пазарджик, се правят от следовател от Националната следствена работа, като са съгласувани с наблюдаващия прокурор.   

Първоначално самоличността на дамата не бе оповестена обществено и дни след злополуката стана ясно, че жертвата е върховен магистрат .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР