Следим с тревога и внимание случващото се в Израел, българското

...
Следим с тревога и внимание случващото се в Израел, българското
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Сигурността, която гарантираме за чуждестранните ни туристи, е ключова

Следим с паника и внимание протичащото се в Израел, българското държавно управление навреме предприе дейности за сигурността на израелските туристи, намиращи се на наша територия. Това отношение е основно за всички наши задгранични посетители. България е сигурна туристическа дестинация. "

Това съобщи министърът на туризма Зарица Динкова по време на работна среща с шефа на департамент „ Международни връзки и съдействие “ Марта Бланко от Испанската конфедерация на бизнес организациите (CEOE) и нейните сътрудници в областта на туризма.

" Само със задълбочаване на съдействието дружно в границите на Шенген ще допринесем за повишение на сигурността в границите на съюза ", безапелационна беше министър Динкова.
България се подрежда измежду страните с най-бързо възобновяване на входящия туризъм, добави Динкова.

" Страната ни има туристически капацитет, който не включва единствено море. Имаме неповторими планини, остатъци от замъци от тракийско и римско време. "

Огромен, само че неосъществен до дъно капацитет имат еко, авантюристичен, винено-кулинарен и голф туризъм, акцентира министър Динкова.

Тя добави, че България и Испания могат да си сътрудничат в редица сфери от съвместен интерес в региона на туризма. Марта Бланко прояви интерес и към Програмата за финансиране на черноморските общини, с която за първи път се ползва инструмент за партньорство с бизнеса, общините, туроператорите и летищата и се поемат решителни стъпки, с цел да се върне доверието за взаимна работа.

" Виждам, че България и Испания имат общи провокации в региона на дигитализацията, резистентност на дестинацията и одобряването на туризма на двете страни като целогодишни дестинации. ", съобщи Марта Бланко.

На срещата участва и изключителният и пълномощен дипломат на Република България в Кралство Испания Алексей Андреев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР