Следим много внимателно нивата на реките и язовирите. Продължаваме да

...
Следим много внимателно нивата на реките и язовирите. Продължаваме да
Коментари Харесай

Нивата на софийските реки са повишени, но нямало опасност от разливи

Следим доста деликатно равнищата на реките и язовирите. Продължаваме да изпускаме общинските язовири следено, равнищата на реките са нараснали, само че няма заплаха от разливи все още. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова за ситуацията в града в резултат на преваляванията.
„ Наши екипи дежурят в „ Овча купел “, „ Витоша “ и „ Лозенец “ при оттоците и рисковите зони, с цел да се реагира при нужда “, уточни тя и добави, че през вчерашния ден екипите са реагирали бързо на сигнал в регион „ Лозенец “, с цел да влезе водата в коритото на реката.
„ Нямаме никакви сигнали за течове в подлези и метростанции. Има стационарни екипи, които са в подготвеност да реагират на по-рисковите подлези, както към метрото, по този начин и пешеходните “, сподели още Йорданка Фандъкова, представена от Фокус.
И през днешния ден за София е в действие „ оранжев код” за превалявания. Продължава непрекъснатото наблюдаване тук-там с сериозна инфраструктура, както и следене на равнищата на язовирите и реките на територията на столицата, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.
Мобилизирани са екипи на дирекция „ Аварийна помощ и превенция” и на Столичен инспекторат. През нощта екипите на дирекция „ Аварийна помощ и превенция” са направили 10 обхода на сериозни места. Отстранени са три завирявания, които са получени като сигнали, както и срутване на земна маса при започване на пътя за Панчарево . Почистено е и придвижването е възобновено.
Към момента продължава следено да се изпускат водни количества от общинските язовири " Мърчаево ", " Мрамор " и " Суходол ". Повишени са равнищата на реките, само че са в норма и няма заплаха от преливане . Продължава тяхното наблюдаване.
Градският превоз се движи на всички места по нормалните си направления.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР