следи за вас всичко по-важно от военните действия между Русия

...
следи за вас всичко по-важно от военните действия между Русия
Коментари Харесай

ДЕН 56 ОТ ВОЙНАТА: Засега украинските войски успяват да удържат фронта в Източна Украйна

следи за вас всичко по-важно от военните дейности сред Русия и Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4408
09:48
Гутериш прикани за четиридневна филантропична пауза на боевете в Украйна


За прекъсване на огъня в Украйна в навечерието на Възкресение Христово прикани генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, съобщи NOVA. „ Великденските празници би трябвало да бъдат миг на обединяване към спасяването на животи и насърчаването на разговора за завършек на страданието в Украйна”, сподели още генералният секретар на Организация на обединените нации и прикани за четиридневна филантропична пауза на Светлата седмица, която да стартира на Велики четвъртък и да продължи до Великден, 24 април, с цел да се даде опция за отваряне на поредност от филантропични коридори.
Копирано
09:18
Румен Радев по време на срещата с Кулеба: Българите отвориха сърцата и домовете си за жителите на Украйна


България още в първите часове осъди военните дейности на Русия в Украйна. Най-важното е в такива обстановки солидарността и филантропичната помощ, която предоставяме. Българите отвориха сърцата и домовете си за жителите на Украйна. Нашият блян е освен да осигурим заслон, само че и здравна помощ, учебни заведения и детски градини, както и трудова претовареност. Имаме цялостна подготвеност да продължим програмата, която започнахме през 2014 година, само че прекъснахме поради ковидкризата за лекуване на украински военнослужещи. Това съобщи президентът Румен Радев по време на срещата му с външния министър на Украйна Дмитро Кулеба.
Копирано
07:55
Катерина от Херсон: Видях по какъв начин гори военна техника, по какъв начин гори летището


Благодаря на Господ, че съумях да напусна окупирания Херсон, сподели пред Българска национална телевизия млада жена на име Катерина. През първите дни на войната в Украйна тя напуща Одеса и отива при родителите си в Херсон. 2 месеца се намира в окупирания град, преди още веднъж да се завърне в Одеса.
Копирано
07:11
Зеленски: Ако имахме нужните оръжия, към този момент щяхме да сме завършили войната


Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че вижда масирано скупчване на съветски войски, които се готвят да нападат страната му, предадоха ДПА, Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.
Копирано
06:44
Засега украинските войски съумяват да удържат фронта в Източна Украйна


Засега украинските войски съумяват да удържат фронта в изискванията на огромната съветска атака в Източна Украйна. Според информацията тук-там даже да контраатакуват. Това оповестява Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.
Копирано
06:31
Съединени американски щати, Англия и Канада ще изпратят още оръжие в Украйна


Съединени американски щати, Англия и Канада ще изпратят още оръжие в Украйна. Това стана ясно след диалог сред водачите на трите страни и още няколко европейски съдружници, отдаден на новата фаза от войната в Украйна. Надявам се, сътрудниците ни да схванат, че всеки ден е от голяма важност - всяко отсрочване дава опция на окупаторите да убиват от ден на ден украинци, сподели президентът Зеленски в среднощното си послание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР