СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG ВСИЧКО ЗА НОВОТО ПОРЪЧКОВО УБИЙСТВО

...
СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG ВСИЧКО ЗА НОВОТО ПОРЪЧКОВО УБИЙСТВО
Коментари Харесай

Жестока съдба! Разстреляният Петър Христов само преди година бил на върха на щастието, първи снимки на семейството му

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG ВСИЧКО ЗА НОВОТО ПОРЪЧКОВО УБИЙСТВО В СОФИЯ

Източник и фотоси: в. " Борба "

Един от най-известните предприемачи във Велико Търново бе погубен показно в 10 сутринта с няколко изстрела пред офиса си в София, за което първо Блиц съобщи. Малко по-късно Петър Христов е умрял в болница, където е закаран от персоналния си водач.

Стрелецът гърмял няколко пъти от прилежаща постройка, само че единствено един изстрел бил съдбовен, сочи една от версиите. Другата версия е пукотевица от упор в джипа на ул. „ Ралевица “ в кв. „ Манастирски ливади “.

Кървавата екзекуция е осъществена типично по мутренски – на обществено място и на ярко. През 2009 година по този начин бе погубен във Велико Търново юрист Петър Лупов от бандата на Георги Вълев, който търка нара в пандиза до живот.

КОЙ Е ПЕТЪР ХРИСТОВ?   

Петър Христов е на 49 години, които навърши преди два месеца. През януари 2017 година стана за пръв път дядо, а насладата му донесе щерка му Михаела, която ръководи млечната фабрика „ Лактима “ във В. Търново.

Освен внук на име Петър убитият има и наследник Петър, който е младеж. Петър Христов е притежател на холдинга „ Пропъртис Мениджмънт Груп ”, който сплотява сдружения от хранително-вкусовата индустрия, инфраструктурата, строителството, туризма, entertainment бизнеса, финансови и консултантски компании.



Роден е на 17 ноември 1968 година в Силистра, където майка му Момка била учителка, само че е израснал в Самоводене. Възпитаник на междинното сержантско военно учебно заведение в Горна Оряховица и Висшето военно учебно заведение във Велико Търново. Завършил е цялостния курс на образование със степен магистър по финанси в Свищовската стопанска академия и юрист.



Член е на Съвета на настоятелите на Великотърновския университет и на Консултативния съвет към Министерството на районното развиване и благоустройството. През 2008 година е почетен с премията „ Велико Търново ” за принос в развиването на града, а през 2009 година – с наградата „ Дарител “ на Националното съдружие на общините. Брат му Димитър Манолов е един от сериозните ресторантьори в града, а фамилията се прочу и с веригата „ Бианко “.

КРУПЕН ИНВЕСТИТОР И БЛАГОДЕТЕЛ  

Петър Христов взе участие в строителството на най-голямото хранилище за боклуци на Балканите в Шереметя на стойност над 33 млн. лева,което преди към две години бе намерено от премиера Борисов. Назад във времето той купи банкрутиралата „ Лактима “ във В. Търново и я трансформира в просперираща компания за млечни артикули.

Финансира търновския клуб на дребните футболисти „ Болярчета “, дава пари за детски площадки в града и взе участие в строителството на трите обществени жилища в регионалния център по план за над 2 млн. лева

Близък другар на фамилията на Мануела Горсова, дарявал персонални средства за нейното лекуване. Едно от последните строителни бижута на Христов е и площадът в Горна Оряховица. 

---

На първата фотография Петър Христов е с брат си и с майка си, с която последно е приказвал по телефона преди разстрела му и й е споделил, че я обича, а на втората е с първата си внуче.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР