СЛЕДЕТЕ С ПЕТЕЛ ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА В БЪЛГАРИЯ!Днес, под влияние на

...
СЛЕДЕТЕ С ПЕТЕЛ ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА В БЪЛГАРИЯ!Днес, под влияние на
Коментари Харесай

Мразовит циклон нахлува в страната, ето какви температури ни очакват в днешния ден

СЛЕДЕТЕ С " ПЕТЕЛ " ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА В БЪЛГАРИЯ!

Днес, под въздействие на средиземноморски циклон, който ще минава през южните региони на Балканския полуостров,Егейско и Мраморно към Черно море, синоптичната конюнктура в страната ще се усложни. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, заяви дежурният синоптик Красимир Стоев, представен от Блиц. Времето ще бъде облачно със снеговалежи, на доста места ще са обилни и ще се образува основна снежна завивка. Ще духа мощен вятър от изток-североизток и с него ще продължи да нахлува леден въздух.

Има условия за виелици и формиране на преспи. В по-голямата част от страната температурите ще са без значителен дневен ход - сред минус 9° и минус 4°, единствено тук-там по Южното Черноморието до 2°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца - още ще се намали. Властите и общините приканват хората при опция да не пътуват и да се съобразят с влошената пътна конюнктура.

Както през вчерашния ден ви информирахме, по думите на специалиста синоптик Симеон Матев,  Средиземноморският циклон не е извънредно събитие, само че се случва за първи път у нас през тази година. “В България то довежда до значителни снеговалежи, които в по-голямата част от страната ще образуват снежна завивка от 10 до 30 сантиметра. По-голям проблем обаче основава мощният вятър, който в Добруджа, Лудогорието и източната част на страната ще основава виелици, навявания и двуметрови преспи ”, изясни още Матев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР