„След здравната криза ще трябва да отворим границите, но и

...
„След здравната криза ще трябва да отворим границите, но и
Коментари Харесай

Петър Витанов: Оставете „зелените“ коридори и утре!


„ След здравната рецесия ще би трябвало да отворим границите, само че и да премахнем бариерите и свръхрегулацията. Вместо това, с актуалното законодателство в бранша превоз на следващия ден ще унищожаваме тези, които през днешния ден с риск за живота си доставят храна на цяла Европа по „ зелените “ коридори. Оставете зелените коридори и на следващия ден! “

Това съобщи ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов по времена спор по пакета „ Мобилност “ в Комисията по превоз и туризъм. Темата за следващ път раздели страните-членки по повод разбирането за успеваемостта от налагане от по-ограничителни ограничения.

Той акцентира нуждата от мощно политическо водачество и демонстрация на действителна взаимност поради обстановката. „ Настоявам за смяна на контрактуваното законодателство, препоръчано преди три години. То въобще не отразява финансовите и стопански условия сега. “, акцентира Витанов.

„ Трябва е да вземем под внимание всички резултати, които рецесията с Covid-19 ще окаже върху транспортния бранш. Днес ние носим отговорност за икономическото възобновяване и би трябвало да подсигуряваме, че никой няма да бъде зарязан. Компаниите в бранша се нуждаят от нещо в допълнение с изключение на финансова поддръжка. Повече от всеки път те имат потребност от усъвършенствани благоприятни условия за търговия и еднакъв достъп до общия пазар. “, добави евродепутатът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР