След заведено дело за клевета срещу две жениФренски съд осъди

...
След заведено дело за клевета срещу две жениФренски съд осъди
Коментари Харесай

Парижки съд: Бриджит Макрон не е травестит

След заведено дело за клюка против две дами
Френски съд осъди две дами за клюка за разпространяване на клюки за първата дама на Франция Бриджит Макрон, че е била родена мъж и е сменила пола си, съгласно известия в локални медии.

През декември 2021 година двете дами - едната, представяща се за самостоятелен публицист, а другата за ясновидка - споделиха във видеоклип в YouTube, че брачната половинка на Еманюел Макрон в действителност е родена като мъж на име Жан-Мишел Троньо (което е същинското име на брата на Бриджит Макрон). Те също по този начин твърдяха, че първият брачен партньор на Бриджит Макрон в никакъв случай не е съществувал и че тя не е родила трите ѝ деца.

Съд санкции и двете дами с по 2000 евро, откакто Бриджит Макрон и нейният брат Жан-Мишел Троньо взеха решение да ги съдят за клюка.

По време на президентската акция през 2022 година, когато Еманюел Макрон се кандидатира за преизбиране, слухът беше подхванат от крайнодесни маргинални групи, симпатизанти на “Жълтите жилетки ” и антивакс-активисти, съгласно “Монд ”.

Сценарият повтори сходни клюки, ориентирани към някогашната първа дама на Съединени американски щати Мишел Обама, напомня от своя страна “Политико ”. Подобни “очернящи ” имиджа на околните на претенденти акции са постоянна процедура последните години и се трансфораха в съществена тактичност на някогашния американски президент Доналд Тръмп против съперниците от личната му Републиканска партия преди номинирането му през 2016 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР