След заседание на парламентарната вътрешна комисия председателят й Атанас Атанасов

...
След заседание на парламентарната вътрешна комисия председателят й Атанас Атанасов
Коментари Харесай

Атанасов след заседание на вътрешната комисия в НС: Няма данни върху Семерджиев да е имало чадър

След съвещание на парламентарната вътрешна комисия ръководителят й Атанас Атанасов даде изказване за медиите. При закрити врата бяха изслушани служители на реда по отношение на злополуката в София, породена от Георги Семерджиев, при която починаха две млади дами.

Атанасов съобщи, че на съвещанието не е била споделена никаква класифицирана информация и не е схванал за какво Министерство на вътрешните работи са желали съвещанието да е закрито.

В случая със Семерджиев е показана информация от 7-8 страници. " Стана ясно, че в годината, когато е придобил дарба да ръководи, той има 3 нарушавания. 9 страници нарушавания, констатации и нищо против този човек ", уточни той.

От чуванията през днешния ден няма данни за това да е имал някакъв чадър върху него, сподели още ген. Атанасов. Прокуратурата проверява служители на реда за застъпничество над Георги Семерджиев. Проверяват се и данни за търговия с въздействие от страна на чиновници на вътрешното министерство.

Станало е ясно още, че има няколко казуса, които са насъбрани през годините и желаят законово решение. На второ място има потребност от вложения в Министерство на вътрешните работи за обезпечаване на нови технологии за надзор за придвижване по пътищата. Те не разполагат с механически средства, по автомагистралите, трябват им дронове и така нататък, с цел да се откриват тези нарушавания.
Важно е да се вкарват правила, да се усилват наказания, сподели той.

Трябват вложения и необятна гама от законови промени, с цел да стане ефикасен контрола на пътищата. Има и организационни проблеми, сподели още Атанасов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР