След заръка на главния прокурор Сотир Цацаров и изразена сходна

...
След заръка на главния прокурор Сотир Цацаров и изразена сходна
Коментари Харесай

След заръка на Цацаров и Борисов: Без финансиране от САЩ за магистратските организации

След повеля на основния прокурор Сотир Цацаров и изразена сходна позиция от премиера Бойко Борисов и държавното управление му ГЕРБ оповестиха подготвеност да трансформират измененията в закона за правосъдната власт в частта, свързани с финансирането на неправителствените организации. Най-вероятно сред четенията ще бъде препоръчано сдруженията да могат да получават пари единствено от страни от Европейския съюз и Европейското икономическо пространство.

Това се разбра преди гласуването на измененията на първо четене в правната комисия в Народното събрание. Те минаха с 12 гласа " за ", един срещу (Крум Зарков, БСП) и петима въздържали се (БСП).

Дебатът беше на моменти неуместен и абсурден, като ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов намеси писмо от Европейската комисия, в което се желаят претекстове за предложенията.

" Ние ще осъществим решението на нашия водач и сред първо и второ четене ще създадем предложение, без да знаем тези организации по какви планове са работили ", съобщи Кирилов.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР