След забележителния си успех в борбата с новия смъртоносен вирус

...
След забележителния си успех в борбата с новия смъртоносен вирус
Коментари Харесай

Тайван е сред най-развиващите се страни през 2020 година

След забележителния си триумф в битката с новия гибелен вирус COVID-19, Тайван бе включен в листата на The Economist за най-развиващи се страни през 2020 година, дружно с Нова Зеландия, Съединени американски щати, Боливия и Малави, и бе определен за претендент за страна на година на интернационалното седмично списание.

Тайван съумя да овладее обстановката без да затваря учебни заведения, магазини или заведения за хранене, още по-малко да се стига до изцяло блокиране и затваряне. Икономиката му е измежду дребното, за които се чака да отбележат растеж през 2020 година – се споделя в публикацията.

Статията акцентира обстоятелството, че Тайван е записал единствено седем смъртни случая, породени от ковид, откогато той се появи в Китай в края на предходната година, и е постигнала надалеч по-големи стопански резултати от Нова Зеландия, която също попада в листата на изданието и която е записала 25 смъртни случая.

Тайван „ също демонстрира храброст, отказвайки да отстъпи, макар нестихващите безмилостни закани от страна на Пекин “. Статията загатва също постоянно повтаряното изказване от Китай, че островната страна е част от него, както и обстоятелството, че Пекин продължава да изпраща военни кораби и бойни самолети все по-близо до острова.

„ И въпреки всичко през януари тайванските гласоподаватели отхвърлиха претендент за президент, който поддържа по-топлите връзки с Китай и преизбраха Цай Ин-уен, чието държавно управление приютява демократични деятели от Хонконг “.

„ Тайван непрекъснато припомня, че Китайската просвета е изцяло съвместима с демократичната народна власт “ се споделя още в публикацията, като се акцентира, че най-развиващата се страна е точно тази, в която хората отстояват демокрацията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР