След всеки локдаун следва вълна от търговски площи за продан За

...
След всеки локдаун следва вълна от търговски площи за продан
За
Коментари Харесай

Масово продават и отдават магазини и заведения в Пловдив! Ви...

След всеки локдаун следва вълна от търговски площи за обмен

За разлика от жилищните парцели, комерсиалните площи, пригодени за магазини и заведения претърпяват същинска криза освен в Пловдив, само че и в страната.

В града под тепетата голямата част от комерсиалните площи са разположени най-вече в централната част или моловете. Емблематични магазини по Главната стоят без наематели с месеци - нещо, което допреди две години беше немислимо. Проверка на „ Марица “ сподели, че близо 20% от всички магазини в централната част на града са празни.

Според брокерите спадът при такива покупко-продажби е с над 60% за предходната година, а търсенето е намаляло най-малко двойно. Тази наклонност се удостоверява и от данните в уеб страниците за разгласи. Магазин с РЗП от 110 квадрата наоколо до паметните стълби на Каменица е към този момент четвърти месец " на тезгяха " - разгласен както за продажба, по този начин и за отдаване чартърен. За този интервал цената е сваляна неколкократно с общо 10%, демонстрира хронологията на обявата.

Именно това е новат​а наклонност в Пловдив - от ден на ден притежатели просто търсят доходн​ост от парцела си и го афишират както за продажба, по този начин и за отдаване при дълготраен наем. Според специалистите пазарът на търговски площи няма да се възвърне преди другата пролет поради директната му съгласуваност със бранша търговия на дребно, който е измежду най-засегнатите от коронакризата.

Цените обаче остават съществени. Така да вземем за пример парцелите на ​главната улица към момента стартират от към 2000 евро за квадрат продажна цена. Дори в близките улички, като „ Отец Паисий “ и „ Христо Г. Данов “, се търсят към 1500 евро/кв.м. Още по-сериозни са цените в " Капана ", където по традиция цифрите са бомбастични. Най-евтините обекти стартират от 1500 евро за квадрат повърхност. Това обаче са здания за ремонт, в които занапред би трябвало да се влагат съществени средства. Една от най-скъпите предложения в артквартала е за съвсем 2500 евро/кв.м, само че в актуализирана постройка.

Брокерите в Пловдив регистрират, че след всеки локдаун следва вълна от нови магазини, заведения и търговски площи за обмен, както и най-малък спад в цените на към този момент оповестените.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР