След временното повишение, атмосферното налягане отново ще започне да се

...
След временното повишение, атмосферното налягане отново ще започне да се
Коментари Харесай

Студено през уикенда без валежи

След краткотрайното покачване, атмосферното налягане още веднъж ще стартира да се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.

През идващото денонощие облачността ще е променлива, по-значителна до обяд над Югоизточна България, без превалявания. След обяд над по-голямата част от страната ще е по-често слънчево. Сутринта тук-там в котловините ще има мъгла. Ще духа слаб, в Северна България - сдържан запад-северозападен вятър. Минималните температури ще са от минус 10-12 градуса тук-там в Западна България, където през нощта ще се обясни, до 1-2 градуса в крайните югоизточни региони. Максималните ще са сред минус 1 и 4 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без превалявания. Повече облаци ще има преди обяд над южните региони, а повече слънце се чака в следобедните часове. Ще духа слаб, по Северното Черноморие - до сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури - от 1 до 4 градуса, температурата на морската вода е към 5 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, с повече облаци преди обяд над Родопите и Странджа-Сакар. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и краткотрайно мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 1 градус, на 2000 метра - към минус 6 градуса.

В неделя ще има променлива, по-често забележителна облачност, без превалявания. Вятърът ще е от запад, слаб, в Дунавската низина - до сдържан. Сутринта ще е студено, минималните температури ще са най-вече сред минус 9 и минус 4 градуса; оптималните ще са сред 0 и 5 градуса. В понеделник вятърът краткотрайно ще се ориентира от югозапад и температурите едва ще се покачат. Облачността ще се усили, само че единствено на обособени места, основно в Западна България, е допустимо да превали слаб сняг. По-късно от северозапад, с увеличаване напразно, още веднъж ще нахлува леден въздух.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР