След връщането на втория мандат политическата промяна ще се отложи

...
След връщането на втория мандат политическата промяна ще се отложи
Коментари Харесай

Калоян Велчев: Предизборната кампания ще се брандира като битка Борисов - Трифонов

След връщането на втория мандат политическата смяна ще се отсрочи за лятото . Това сподели в изявление за БНР политологът Калоян Велчев.
В първото социологическо изследване, което регистрира по какъв начин биха се показали партиите на очертаващите се предварителни парламентарни избори, партиите на митинга не престават да порастват, разясни Калоян Велчев.

В този смисъл може би ходът на Има Такъв Народ ще се окаже печеливш, само че виновното беше най-малко да се направи опит да се сформира държавно управление . “

Новите социологически данни съгласно Калоян Велчев напълно понижават тласъка на партиите за третия мандат . За новите партии, отчитащи сериозен растеж, няма да бъде в техен интерес да сформират държавно управление в границите на настоящия парламент, откакто в предстоящ биха получили по-добри карти, означи той в предаването „ Преди всички “.

След слабия си избирателен резултат Българска социалистическа партия е била склонна на взаимни отстъпки и първа е протегнала ръка, добави политологът. Според Велчев от Българска социалистическа партия регистрират като проблем това, че в случай че партията се залепи към партиите на митинга, може да бъде обезличена и тя се разграничава както от тях, по този начин и от старите партии в опит да резервира неповторимия си облик.

Велчев счита, че процентите, които се дават на Българска социалистическа партия сега, са може би таван, тъй като през последните години и Българска социалистическа партия, и ГЕРБ са употребявали претекста „ да не пристигна другият “, а в този момент, когато интензивно се намесва трети състезател в борбата, „ целият този диалог губи смисъл “ .

Велчев предвижда, че предизборната акция ще бъде брандирана като борба сред Борисов и Трифонов .

Рано или късно ще би трябвало да се поведе политически разговор и „ цялата тази наелектризация “ ще би трябвало да спадне, с цел да се образува ръководство , акцентира Калоян Велчев.

„ В идващия парламент даже партиите на митинга да възобновят своето показване, най-вероятно още веднъж ще им се наложи да влязат в договаряния с някоя от партиите на така наречен статукво. “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР